Voluntari din Irlanda de Nord lucreaza la Medias

Habitat for Humanity Romania, in parteneriat cu Asociatia Phoenix Speranta si Primaria Medias, prin Directia de Asistenta Sociala, construieste in Medias 15 apartamente sociale si renoveaza o cladire care va fi transformata intr-o structura de economie sociala.

Scopul proiectului este crearea de  sanse pentru o viata normala, independenta pentru 200 de tineri cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani expusi excluziunii din cauza vulnerabilitatii datorate lipsei scolarizarii, saraciei extreme, etniei sau dizabilitatilor.

Pentru acest proiect, Asociatia Phoenix-Speranta a obtinut o finantare din partea Velux Foundations Danemarca. Co-finantarea proiectului este asigurata de Habitat for Humanity Romania si partenerii organizatiei (Holcim Romania, Wienerberger), precum si de Consiliul Local Medias, care pe langa o contributie financiara, a pus la dispozitie cladirea si terenul necesare.

Pana in prezent, 105 voluntari din Irlanda de Nord, Elvetia si SUA au lucrat pe santier la reabilitarea cladirii care a apartinut Scolii de Aviatie din localitate si la ridicarea blocului cu apartamente sociale.

Saptamana aceasta, 23 de elevi de liceu din Irlanda de Nord lucreaza pe cele doua santiere din Medias pentru a veni in sprijinul tinerilor beneficiari. Experienta de voluntariat face parte din programul Youth Build, desfasurat de Habitat for Humanity Northern Ireland pentru a promova voluntariatul in randul elevilor. Anul acesta, aproape 100 de tineri din Irlanda de Nord au voluntariat pe santierele Habitat for Humanity din Medias, Comanesti si Cumpana.

„Am venit in Romania din dorinta de a cunoaste locuri noi, de a afla mai multe despre conditiile dificile in care traiesc tinerii mai putin norocosi si de a schimba in bine macar putin viata unora dintre ei. Experienta aceasta m-a ajutat sa vad cat de diferita este viata tinerilor pe care ii ajutam fata de viata noastra de acasa si sa apreciez cat de mult inseamna sa ajuti, chiar si numai pentru o saptamana”, a marturisit Helen Templeton, 17 ani.

„Prin munca lor, voluntarii transforma vietile tinerilor care vor beneficia de locuintele sociale si de structura de economie sociala. Prin experientele pe care le impartasesc cu voluntarii, beneficiarii le ofera o lectie de viata. Ne bucuram ca, prin parteneriatul dintre Habitat for Humanity si Asociatia Phoenix Speranta, tinerii din Irlanda de Nord pun umarul la cladirea unui viitor mai bun pentru tinerii vulnerabili din Medias si suntem mandri ca o saptamana petrecuta pe santier pune bazele unor prietenii de durata”, a declarat Roberto Patrascoiu, director national Habitat for Humanity Romania.

 „Prin programul de voluntariat desfasurat de Habitat for Humanity Romania, beneficiari ai proiectului nostru au intrat in contact direct cu tineri de acceasi varsta, care vorbesc alta limba, dar care au aceleasi dorinte: investitia in propria persoana, acumularea experientei profesionale sau crearea unor legaturi durabile”, a mentionat Adina Povara, coordonator Asociatia Phoenix Speranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *