Batalia Cartilor: Atelier de lectura si dezbatere

Primaria Municipiului Medias organizeaza primul Atelier de lectura si dezbatere in cadrul Concursului National de Lectura „Batalia Cartilor”, in data de 30 iunie, de la ora 13.00, la sediul Bibliotecii Municipale ,,St. L. Roth’’.

La eveniment vor participa elevi cu varsta cuprinsa intre 10 – 13 ani. Aceştia vor face scurte prezentari ale romanelor din Batalia Cartilor, Sectiunea Copii, vor citi fragmentele preferate din acestea si vor pune in dezbatere temele abordate in cele zece carti citite pana acum.

Cea mai citita carte pana in prezent este ,,Olguta si un bunic de milioane” scrisa de autorul Alex Moldovan, urmata de ,,Fetita careia nu-i placea numele sau” a scriitoarei de origine turca Shafak, Elifsi de ,,Confesiunile unui prieten imaginar” scrisa de Michelle Cuevas.

Concursul National de Lectura „Batalia Cartilor”, aflat la a patra ediție la nivel național, are ca scop stimularea lecturii in randul copiilor, adolescentilor si adultilor si se va derula in perioada martie – septembrie 2017, sub egida Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), fiind organizat in mai multe biblioteci publice din tara.

Prin acest concurs sunt popularizate cartile destinate cititorilor interesați incepand cu varsta de 11 ani, punandu-se accent pe insuşirea de catre participanti a competentelor de lectura: intelegerea textelor literare, capacitatea de a le reflecta, de a formula opinii, argumentesi interpretari proprii asupra acestora.

La acest concurs s-au inscris 50 de copii cu varsta cuprinsa intre 11-13 ani, 20 de adolescenti cu varsta cuprinse intre 14-18 ani, dar si 10 adulți, respectiv seniori care dețin Fisa electronica la Biblioteca.

Pentru a ajunge in faza finala, participantii trebuie sa lectureze pana la sfarşitul lunii septembrie cele 10 carti, in limba romana, din listele recomandatesi sa predea fisele de lectura completate, odata cu predarea cartii lecturate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *