Muzeul ASTRA: Ziua Universala a Iei 2017

IA este bucuria de a fi impreuna alaturi de generatiile trecute, prezente si viitoare! Cu acest motto se va da startul celei de a IV-a editii a evenimentului Ziua Universala a Iei, la Muzeul ASTRA.

Anul acesta, intre 23 si 25 iunie, Ziua Iei va reuni in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului 20 de ateliere mestesugaresti, ateliere educationale, un targ de ii si obiecte traditionale, plimbari in ie cu cele mai cochete biciclete, prezentari de ii, momente folclorice si un concert pe scena de pe lac sustinut de Mike Godoroja & Blue Spirit.

Printre atelierele interactive organizate pe tot parcursul evenimentului se afla si unul de ingrijire a iei, dar si un atelier de cosite impletite, cununite si obiceiuri de Sanziene. De asemenea, sambata, 24 iunie, va fi organizat concursul ,,Salveaza o Ie”, intrecere in care cei inscrisi vor prezenta iile din colectiile proprii, cu tot cu povestea lor (cat sunt de vechi, din ce zona etnografica provin, cum au ajuns in posesia lor, cand le poarta). Un juriu alcatuit din specialisti si creatori populari va stabili care este cea mai frumoasa ie si cea mai frumoasa poveste.

Cei ce vor imbraca IA sau orice camasa traditionala vor avea acces gratuit in Muzeul ASTRA in perioada 23-25 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *