TIFF Sibiu 2017

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Transilvania incepe maine, 21 iunie, la Sibiu. Timp de cinci zile, cinefili sibieni si turistii veniti din toate colturile lumii se vor bucura de o selectie de peste 40 de titluri. TIFF Sibiu 2017 va avea proiectii in patru spatii permanente, Piata Mare, Teatrul Gong, Sala Astra Film din Piata Mica si Sala Thalia, precum si trei evenimente speciale, la Palatul de Vara Brukenthal din Avrig, la barajul de la Gura Raului si pe scena de pe lacul Muzeului in Aer Liber din Dumbrava Sibiului.

TIFF Sibiu 2017 se deschide miercuri seara, pe ecranul imens din Piata Mare, de la ora 22.00 cu proiectia multi-premiatului Dumnezeu sa ne ierte/ Que Dios nos perdone, in regia lui Rodrigo Sorogoyen. Filmul a fost nominalizat la sase trofee Goya, iar Robert Alamo a primit premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal. Thriller-ul urmareste doi inspectori de politie care trebuie sa rezolve o serie de crime in cel mai scurt timp, inaintea vizitei Papei in Madrid, oras controlat la sange de politistii speriati de posibilitatea unui atac terorist.

Prima zi de festival propune trei filme la Teatrul Gong, In sange/ In the Blood (r. Rasmus Heisterberg), Breaking News (r. Iulia Rugina), productie romaneasca adusa in premiera mondiala la TIFF-ul din Cluj, cu Andi Vasluianu in rolul unui jurnalist care se confrunta cu moartea operatorului sau in timpul unei filmari, si controversatul Safari, al lui Ulrich Seidl, un documentar despre turistii austrieci care-si petrec verile in Africa, ucigand animale. Proiectiile in Sala Astra Film incep cu The Rolling Stones Olé Olé Olé!, un documentar despre turneul faimoasei trupe prin America Latina, si continua cu Siska Deluxe (r.Jan Cvitkovic) si cu Chavela, portretul tumultoasei cantarete mexicane Chavela Vargas, proaspat adus de la Festivalul de la Berlin.

Cea mai noua locatie din cadrul TIFF Sibiu, Palatul de Vara Brukenthal din Avrig ii asteapta pe spectatori cu o comedie spumoasa vizionata de peste 4.5 milioane de francezi. O politista irezistibila – fugi daca poti/ R.A.I.D. Dingue, regizat de renumitul actor Dany Boon, este povestea primei femei acceptata in echipa de elita R.A.I.D. Partenerul ei este cel mai misogin agent al acestei echipe, iar cei doi primesc misiunea de a opri impreuna un grup mafiot. Proiectia va avea loc vineri, 23 iunie, de la ora 22:00, pe Bel Etage, platoul de la intrarea principala in Palatul de Vara.

Sambata, 24 iunie, se rade din nou, de aceasta data la Barajul de la Gura Raului. Distins cu premiul pentru cel mai bun documentar la premiile UCIN din 2017, filmul Varza, cartofi si alti demoni (r. Serban Georgescu) are in centrul povestii un sat dotat cu 1000 de tractoare si 100.000 de tone de cartofi si varza, dar si locuitori care nu stiu ce sa faca, mai exact, cu ele. Proiectia filmului incepe la ora 21:45 si este precedata de un picnic in aer liber, de la 18:00, unde publicul se va putea bucura de aerul curat al Marginimii Sibiului si de delicatese specifice zonei. De atmosfera se va ocupa DJ Coralie de Gonzaga.

Ultima proiectie speciala a editiei din acest an va avea loc pe scena de pe lacul Muzeului in Aer Liber din Dumbrava Sibiului, unde va rula Regele Belgiei/ King of the Belgians (r. Peter Brosens, Jessica Woodworth). Aflat in Istanbul, regele este instiintat de o criza izbucnita acasa si de faptul ca trebuie sa se intoarca numaidecat pentru a salva micul regat. Dar o furtuna solara ii taie comunicatiile si mijloacele de transport aeriene, rezultand o spumoasa odisee de-a lungul Balcanilor. Proiectia filmului va avea loc duminica, 25 iunie, de la ora 22.00.

Proiectiile din Piata Mare vor incepe in fiecare zi de festival la ora 22:00, intrarea fiind libera. La Teatrul Gong sunt programate zilnic cate trei proiectii, de la orele 18:00, 20:00 si 22:00, iar la Sala Astra Film se vor putea viziona trei filme pe zi, de la orele 17:30, 19:30 si 21:30. Inclusa de anul acesta in programul TIFF Sibiu, Sala Thalia va primi cinefilii pentru doua filme pe zi, in ultimele trei zile de festival, vineri, sambata si duminica, de la orele 17:30 si 20:15. Tot vineri, sambata si duminica, cei mici au propriul lor festival de film. Programul EducaTIFF va aduce in ultimele trei zile de festival proiectii speciale dedicate exclusiv celor mici, cu intrare libera in limita locurilor disponibile, filme ce incep in fiecare zi la ora 11.00 si ruleaza in Sala Astra Film din Piata Mica.

Biletele pentru editia de anul acesta a TIFF pot fi achizitionate in avans de la Info Point-ul din Piata Mare, care va fi deschis zilnic intre orele 10:00 si 22:00. De asemenea, biletele sunt disponibile in fiecare spatiu de proiectie si pot fi cumparate inclusiv in avans.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *