Alexandra Fits revine la Medias

Sambata, 24 iunie a.c., Sala Traube gazduieste un concert sustinut de Alexandra Fits. Evenimentul este organizat de Fundatia “Hermann Oberth”, incepand cu ora 18:00. Intrarea este libera. Alexandra a cantat pentru prima oara la Medias in anul 2011, la Festivalul Medias Cetate Medievala, ocazie cu care am realizat si un interviu.

Foto credit: Viviana Costan Moiseanu

Originara din Alba-Iulia, Alexandra Fits incepe studiul pianului la patru ani, indrumata fiind de parintii sai, mama, profesoara de istoria muzicii, si tatal, dirijor/compozitor/profesor de teorie si solfegiu, armonie, dictat, contrapunct. Urmeaza Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba-Iulia si Facultatea de Muzica de la Universitatea „Transilvania” din Brasov, unde a studiat pianul cu prof. univ. dr. Stela Dragulin. Actualmente, este preparator la universitatea pe care a absolvit-o.

Pianista, interpreta si autoare, Alexandra Fits a sustinut numeroase recitaluri, dar si concerte cu filarmonicile din Brasov, Botosani, Arad. A efectuat turnee in Austria, Cehia, Franta, Bulgaria, India, Turcia, Olanda. In perioada studiilor, redescopera pasiunea pentru chanson-ul francez, realizand propriile aranjamente si sustinand recitaluri in formula pian-voce. In 2008 castiga premiul I la concursul „Soirée de la chanson française” Split/Croatia si „Concours de la Chanson” din Amsterdam. Momentan, colaboreaza cu Filarmonica Pitesti pentru un concert vocal-simfonic, cu un program muzical din repertoriul marii interprete franceze Édith Piaf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *