Concert cu influente nordice la Biserica Sf. Margareta

Seria concertelor Orgelsommer 2017 continua luni, 19 iunie, de la ora 19.00, la Biserica Evanghelica Sfanta Margareta din Medias. Mediesenii sunt invitati sa petreaca o ora de relaxare alaturi de muzicienii Brita Falch Leuter-cantor al Bisericii Evanghelice C.A. din Sibiu, si Jürg Leutert–dirijor al Corului Bach din Sibiu si director muzical al Bisericii Evanghelice C.A. Intrarea la concert este libera.

Din februarie 2015, Jürg Leutert ocupa functia de dirijor al Corului Bach din Sibiu si cea de director muzical al Bisericii Evanghelice C.A. din Romania. Brita Falch-Leutert a preluat, in acelasi timp, functia de cantor la Biserica Evanghelica C.A. din Sibiu. Cei doi au activat timp de 17 ani in functia de cantori in localitatile Flakstad si Moskenes, precum si ca dirijori de cor si profesori de muzica in insulele Lofoten (Norvegia de Nord). Jürg a predat ore pentru toate instrumentele de coarde si a fondat o orchestra de coarde formata din copii si tineri. A fost, in acelasi timp, si dirijorul corului Vestlofoten Damekor.

Brita a condus, printre altele, Ramberg Blandakor, a infiintat un trio feminin vocal numit Triosa si a desfasurat de-a lungul anilor numeroase proiecte cu muzica prelucrata de ea insasi. Intrucat in apropierea locului unde stateau s-au descoperit importante comori din era vikingilor, obisnuiau sa cante adesea cu diverse instrumente care corespund unui stil presupus viking. Se folosesc de muzica locala de pe Lofoten, cu radacini in Evul Mediu.

Diversi constructori de instrumente s-au inspirat din activitatile lor si au copiat sau au construit instrumente specifice acestei epoci. In concertele lor, Brita Falch-Leutert si Jürg Leutert combina elemente din stiluri variate si folosesc orga in relatie cu diferite instrumente si muzica vocala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *