Aniversare Meditur SA

In acest an, se implinesc 20 de ani de la infiintarea societatii Meditur SA.  Societatea de transport local a fost infiintata in baza Hotararii Consiliului Local Medias nr.57/1997. In cursul zilei de azi, la Casa Gazelor Naturale are loc un simpozion care marcheaza aceasta aniversare.

Sursa: Arhiva personala Silviu Santea

Transportul public de persoane in municipiul Medias a luat fiinta in anul 1953, functionand pe langa Sfatul Popular Orasenesc. In acest fel, acum mai bine de jumatate de secol, Mediasul a devansat o serie de orase mari, cum ar fi: Tulcea, Bacau, Ramnicu-Valcea sau Satu Mare, care nu detineau un astfel de serviciu public. Pana in anul, societatea se afla in subordinea Consiliului Popular Municipal, an in care Mediasul devine primul oras neresedinta de judet care introduce transportul public cu troleibuzele.

In aceasta perioada, transportul public de persoane functioneaza ca autobaza de transport in cadrul Intreprinderii Judetene de Transport Local. In anul 1992, se infiinteaza Regia Autonoma Meditur, regie autonoma de transport, prin desprinderea din fosta regie Judeteana R.A. Tursib. Este momentul in care transportul public local trece in subordinea Consiliului Local Medias, sub a carei tutela functioneaza si in prezent. In anul 1995, se unifica cu Gospodaria Comunala, devenind sectie de transport, pana in anul 1997. Prin H.C.L. nr. 57/1997 ia fiinta S.C. Meditur S.A., societate pe actiuni, actionarul unic fiind Consiliul Local Medias.

La ora actuala, functioneaza ca singur operator de transport public local din Medias, avand un parc de opt microbuze marca Mercedes Benz, Iveco, Volswagen, Peugeot (unul din ele putand fi folosit la curse internationale), 29 autobuze de provenienta externa marca Renault, Mercedes Benz, Naw, Man, Ikarus, Higer, AB, Volvo, si 11 troleibuze de provenienta straina marca Renault, Stheir, Naw

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *