Momente emotionante la lansarea cartii „Bunicii nostri. Memorii peste veacuri” (video)

Sala “Daniel Thelmann” a fost ieri neincapatoare pentru o lansare de carte. Veterani de razboi si familiile lor, cadre ale Armatei Romane, iubitori ai istoriei sau prieteni ai istoricului Dan Ramf au tinut sa fie prezenti la lansarea volumului „Bunicii nostri. Memorii peste veacuri”.

Mai jos poti vedea cateva momente din cadrul lansarii si mesajul scris de autor dupa eveniment. .

“Dragi prieteni, aceasta zi a fost una cu bucurie, cu emotie, cu tacere, cu aduceri aminte, cu suspine, dar poate ca inainte de toate a fost dragoste. Azi istoria a coborat intre noi, am avut alaturi opt veterani de razboi, “Ultimii Eroi, dupa cum spun englezii. Sa ne aducem aminte cu respect si onoare de acesti inaintasi, sa-i pastram in inima. Multumesc tuturor bunicilor care au sosit azi la Medias, ori sunt locuitori ai orasului nostru drag!

Azi ne-au onorat cu prezenta domnii: Marinescu Niculae, Hurezeanu Niculae, Simedru Adrian, Comsa Ernestin, Popa Ioan, Voicu Petre, Muth Ioan, Pusca Vasile.

Multumim oficialitatilor mediesene, domnului nostru primar Gheorghe Roman, Directiei de Cultura, tuturor celor care au obladuit ca acest volum sa vada lumina tiparului! Multumim reprezentantilor Academiei Fortelor Terestre “N. Balcescu”, Colegiului Militar “Mihai Viteazul”, Garnizoanei Medias reprezentata de domnul comandor Cristian Colocosel, domnului maior Sergiu Colceriu, domnului maior Lucian Liche, dragilor nostri elevi militari, dragilor nostri studenti militari!

Multumim pentru onoarea ca ati fost alaturi de noi, domnilor primari din Darlos, Sancel, Valea Lunga(AB), Dumbraveni(SB). De asemenea, reprezentantilor de la Atel. Imi cer scuze daca am uitat pe cineva. Multumesc publicului, oamenilor care i-au onorat pe acesti bunici.

A fost o bucurie sa le dam azi cu totii onorul! Multumesc doamnei profesoare Emilia Muntean, cea care le-a cantat atat de frumos acestor bunici “La Multi Ani!”

Multumesc familiei mele, care m-a sprijinit in toti acesti ani! Parintilor mei, fratelui, cumnatei mele, multumiri!

Multumesc presei locale, recunostinta mea domnului profesor Ion Mihai Ionescu, care mi-a prefatat volumul aniversar de la Medias! Multumesc domnului Viorel Stef, muzeograf la Muzeul municipal, cel care a prezentat atat de frumos intregul eveniment! Multumesc oaspetilor din cele patru colturi ale tarii, care au fost alaturi de noi!

Dragi prieteni, daca am uitat pe cineva, imi cer iertare! Este ora inaintata in noapte.

M-am bucurat enorm ca o parte din “eroii” volumului au coborat azi in mijlocul dumneavoastra. Meritau sa-i vedeti, sa-i indragiti la fel ca mine!

Un cuvant de aleasa recunostinta adresez, cu permisiunea dansei, doamnei R. D. Trofin, cea care a daruit Romaniei povestea unui Erou, Trofin Ion, cel care s-a sacrificat pentru noi! Va Multumim Amandurora!

Cu dor de ei si drag de voi, Dan Ramf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *