Program: Sibiu Jazz Festival 2017

De maine pana duminica, jazzul se muta la Sibiu. 120 de artisti din 17 tari vor urca pe scena celei de-a 47-a editii a Sibiu Jazz Festival. Concertele au loc intre 18 si 21 mai in Piata Mica, iar intrarea este libera.
In primele doua zile, muzicienii romani vor canta in deschiderea concertelor artistilor internationali, in cadrul proiectului pilot “Romanian Jazz Meeting”. Concertele artistilor romani vor fi transmise live pe www.sibiujazz.ro, pe retelele de socializare si pe www.livestreaming.com.

Joi, 18 mai, publicul va putea asculta melodiile celui mai performant sextet roman – Jazzapella, al carui lider este binecunoscutul Zoltan Andras. Seara continua cu ritmuri de tango nuevo cu influente de jazz, exprimate intr-o maniera interpretativa unica de catre Accord Vibes, pentru ca mai apoi, tanara Irina Popa sa-si puna in valoare calitatile scenice native intr-un spectacol plin de improvizatie. Hipnotic si abstract, ultimul concert al serii ii revine polonezului Grzegorz Karnas, considerat unul dintre cei mai buni vocalisti de jazz ai momentului.

Grzegorz Karnas

Vineri, 19 mai, incepand cu ora 19:00, vor urca pe scena din Piata Mica DJazz & Happy Sins, care au pregatit un spectacol plin de culoare, sub indrumarea celebrului pianist roman, Marius Vernescu. Prima seara de weekend continua cu Peter Sarosi & Azara, care imbina intr-un mod original jazzul cu funk, soul si blues, intr-un spectacol complet. Urmeaza luxemburghezii de la Jeff Herr Corporation care vor interpreta intr-o maniera unica si energica atat piese noi, cat si cover-uri dupa melodii celebre, pentru ca apoi, sa preia scena exotica Yilian Canizares , venita din Cuba special pentru Sibiu Jazz Festival.

Yilian Canizares

Sambata, 20 mai, filosoful italian Mauro Sigura va deschide cea de-a treia seara de concerte in Piata Mica, alaturi de quartetul sau. Impreuna vor oferi un spectacol de jazz contemporan imbinat armonios cu acorduri mediteraneene.

Mauro Sigura

Atmosfera va fi intretinuta apoi de spaniolii De La Purissima.

De La Purissima

Cunoscuta pentru spectacolele pline de inovatie si nonconformism, trupa va interactiona cu publicul intr-un spectacol de jazz cu influente traditionale iberice. Seara de sambata se incheie in acordurile SOULBLAZz ale celebrei Natalia M. King. De ce SOULBLAZz? Pentru ca frumoasa cantareata pariziana de origine americana realizeaza un mix perfect de soul, blues si jazz, care ii pune in valoare calitatile vocale.

Natalia M. King

Duminica, 21 mai, aduce in prim plan doua trupe din tinuturi indepartate. La orele 19:00 se vor auzi primele acorduri ale coreenilor de la Black String, un trio care face cunoscute in intreaga lume instrumentele muzicale orientale. Si pentru ca muzica nu cunoaste granite, in ultima seara de festival vor urca pe scena sirienii de la Mozayek Band.

Black String

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *