Primaria Medias a anuntat „Gala Medias 750“

In cursul zilei de ieri reprezentantii Primariei Medias au anuntat detalii despre „Gala Medias 750“.  Anuntul il poti citi mai jos.

„La sarbatorirea a 750 de ani de atestare documentara, Primaria Medias doreste sa creeze o atmosfera de sarbatoare in municipiu, invitand toti mediesenii sa ia parte la festivitatile organizate cu acest prilej. „Gala Medias 750“ reprezinta un amplu calendar cu activitati care isi propun sa anime burgul medieval, astfel incat fiecare dintre noi sa se regaseasca intr-unul dintre evenimentele cuprinse in  agenda culturala.

In data de 3 iunie, seria manifestarilor este deschisa printr-un simpozion national dedicat sarbatoririi a 750 de ani de atestare documentara, la care sunt invitati profesori si personalitati din plan local si national, care vor sustine comunicari despre  istoria Mediasului. De asemenea, ziua este marcata de o expozitie de cartografie desfasurata in cadrul Muzeului Municipal Medias, dar si prin prezentarea unui brand local – „Renasterea unei legende – Caspari Medias“. Burgul medieval va fi animat de o parada a timpurilor si breslelor mediesene, care aduce in prim plan culorile si simbolurile cu care Mediasul s-a evidentiat in cei 750 de ani.

Seara aniversara va fi marcata in Piata Corneliu Coposu, prin prezentarea filmului „Medias 750“, pelicula care face cunoscute frumusetile orasului: monumentele istorice, zidurile cetatii, turnurile si bisericile fortificate, dar si printr-un concert extraordinar, avandu-i ca invitati speciali pe  Delia si Directia 5.

Multumim tuturor colaboratorilor care sunt alaturi programului cultural  Medias 750, institutiilor de invatamant si societatilor.

Incepand din 3 iunie si pana in 13 august, ii invitam pe toti mediesenii sa ia parte la manifestarile dedicate sarbatoririi a 750 de ani de atestare documentara”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *