Elevi din judetele Sibiu si Brasov dezbat la Medias

Cupa „Mediensis” la dezbateri academice a ajuns anul acesta la editia a IV-a si ramane in continuare un concurs destinat elevilor de liceu, incepatori in domeniul dezbaterilor academice. Competitia, organizata de Colegiul Tehnic „Mediensis”, se va desfasura in zilele de 13 si 14 mai 2017 si va debuta sambata dimineata, la ora 8.30, in incinta scolii.

Concursul are o structura clasica pentru competitiile de gen, in sensul ca, in prima zi de concurs, sambata, au loc patru runde preliminare – doua de dimineata si doua dupa-amiaza – in cadrul carora echipele acumuleaza puncte. La sfarsitul acestei zile, primele patru echipe – in ordinea punctajelor – se vor califica in rundele eliminatorii – semifinale si finala – care vor avea loc duminica de dimineata, de la ora 9.00, la Casa Gazelor Naturale.

Atat in rundele preliminare, cat si in cele eliminatorii, meciurile au caracter public, in sensul ca oricine poate asista la ele, desigur, cu respectarea conditiilor impuse de arbitrul meciului respectiv. Participantii din acest an vin de la licee din Medias (Colegiul Tehnic „Mediensis”, Liceul Teoretic „Axente Sever”, Liceul Tehnologic ”Scoala Nationala de Gaz” si Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth”), respectiv din municipiul Sibiu (Colegiul National Pedagogic Sibiu) si municipiul Brasov (Colegiul National „Nicolae Titulescu”).

Prin organizarea acestui concurs, Colegiul Tehnic „Mediensis” ramane fidel viziunii sale, viziune coerenta cu cea a partenerilor mentionati, conform careia adolescentii trebuie sa se formeze din toate punctele de vedere, astfel incat sa devina adulti puternici si independenti, capabili sa-si sustina si apere rational ideile, optiunile si faptele. Alaturi de sprijinul partenerului traditional ROTARACT Club Medias, competitia se bucura si de parteneriatul cu Primaria Medias, respectiv cu cel cu Casa Gazelor Naturale Medias.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *