Un elev de la Liceul Teoretic „St. L. Roth” din Medias, judetul Sibiu este printre cei mai buni 34 de utilizatori Microsoft Office Specialist din Romania

Lörincz Dionisie-Vladut s-a clasat pe locul 25 in finala nationala a Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2017.

Vineri, 28 aprilie 2017, la sediul Microsoft Romania a avut loc finala nationala a Microsoft Office Specialist World Championship 2017. Elevul Lörincz Dionisie-Vladut de la Liceul Teoretic „St. L. Roth” din Medias, judetul Sibiu a sustinut un examen Microsoft Office Specialist Word si a obtinut un punctaj excelent de 925 puncte in 15 minute si 1 secunda.

Premierea s-a facut in prezenta Ministrului Secretar de Stat Liviu Gabriel Ispas si a Consilierului de la Directia de Informatizare MEN (Ministerul Educaţiei Naţionale), Gabriel Ioan, a Consilierului Ministrului din cadrul MCSI (Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale), Gheorghe Sarbu, si a directorului general Microsoft Romania, Gabriela Matei, precum si a reprezentantilor Certipro Education si ai Fundatiei EOS, organizatorii evenimentului.

Cei 31 de candidati au sustinut in timpul finalei un examen Microsoft Office Specialist, marea majoritate a participantilor obtinand un punctaj foarte bun. Primii 3 clasati au inregistrat cu totii punctajul maxim de 1000 puncte, singurul criteriu de departajare in alegerea finalistului ramanand diferenta de aproximativ 1 minut intre timpii de finalizare a examenului.

imi face mare placere sa fiu prezent la acest eveniment. Educatia in Romania inseamna valoare, inseamna plusul pe care il aduc in fiecare an generatiile din ce in ce mai competente pe care incercam sa le crestem si sa le formam.  Este foarte important sa aratam exemplele pozitive pe care le avem in educatie: profesorii care muncesc si care va ajuta pe voi, dragi eleve si elevi, sa fiti mai buni in fiecare zi, dar si efortul vostru si efortul familiilor voastre de a va sustine. Valoarea trebuie sa fie ceea ce ne defineste si voi ne-ati dovedit valoarea voastra, ne-ati aratat performantele voastre si sunt convins ca nu doar in competitiile nationale, ci si in cele internationale veti avea la fel de mult succes ca astazi, aici. Va felicit pe toti, organizatori, profesori, elevi deopotriva, va doresc succes si sa nu va opriti niciodata din demersul de a deveni din ce in ce mai buni,” a declarat Ministrul Secretar de Stat al MEN, Gabriel-Liviu Ispas.

Toti elevii si studentii din Romania, cu varsta cuprinsa intre 13 si 22 de ani si care sunt inscrisi intr-o institutie de invatamant acreditata au fost eligibili sa participe la categoriile de concurs Microsoft Word, Excel si PowerPoint pentru Office 2013 si 2016. Dintr-un total de 406 examene sustinute, 103 candidati au intrunit criteriile de calificare si au sustinut examenele pana la termenul limita. Dintre acestia, 34 de elevi si studenti s-au calificat si 31 s-au prezentat la etapa nationala a campionatului.

„Faptul ca astazi, aici, sunt prezenti in sala doar patru elevi care nu studiaza profilul matematica-informatica demonstreaza un simptom al problemei pe care societatea noastra o are, apropo de sintagma <<societate informationala>>. Noi suntem inca departe de a fi o societate informationala adevarata. Faptul ca doar cei care studiaza un profil tehnic sunt interesati de o aplicatie atat de utila pentru toate fluxurile organizationale, cum este suita Microsoft Office, este in sine o problema. Sper ca voi, cei care aveti acum aceste certificari Microsoft Office Specialist, veti deveni ambasadori catre colegi, prieteni, membri ai familiei, cunoscuti si veti ajuta la cresterea nivelului de penetrare a competentelor TIC (tehnologia informatiilor si comunicatiilor) in societatea noastra,” a afirmat Consilierul MCSI Gheorghe Sarbu.

Ceea ce probabil nu stiti este faptul ca Microsoft Office Specialist este una dintre cele mai de success certificari IT din lume, fiind sustinute peste un million de astfel de examene pe an in intreaga lume. in acest context ati putea crede ca este un examen usor care ofera o certificare lipsita de importanta. Dar voi stiti, ca si mine de altfel, ca aceste probe nu sunt banale, Microsoft Office Specialist fiind o certificare recunoscuta international, destul de dificil de obtinut. Iar anul acesta nivelul de dificultate a fost cel mai ridicat din ultimii ani, asa ca va felicit pe toti cei care ati ajuns in finala, ” a spus David Charles Ford, Director al Certipro Education si co-organizator al evenimentului.

Microsoft Office Specialist World Championship (MOSWC) 2016 este un eveniment prestigios care atrage elevi si studenti din toata lumea, Microsoft Romania finantand participarea reprezentantului Romaniei la finala mondiala. Editia din 2016 a atras peste 700.000 de candidati unici din 121 de tari care si-au demonstrat competentele de utilizare a produselor Microsoft Office, iar 149 de candidati au intrat in finala mondiala.

Mai multe detalii despre Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2017: www.moschampionship.com

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *