La ceas aniversar – Radio Medias 725

Maine se implinesc 24 de ani de la infiintarea postului de radio “Radio Medias 725”. Pentru majoritatea mediesenilor, “Radio Medias 725” inseamna primul post de radio local independent care a emis in Transilvania, al saptelea din Romania si al 37-lea din  Europa de Est, dar pentru cativa dintre noi inseamna mult mai mult. S-a numit Radio Medias 725 pentru ca, in 1993, anul lansarii, municipiul Medias sarbatorea 725 de ani de atestare documentara.

Prin intermediul postului de radio infiintat de Mihai Iuga (1946 – 2012) cativa medieseni am avut posibilitatea sa ne  facem o cariera in domeniul radio jurnalismului. Pe langa un loc de munca, pentru unii radioul a fost si va ramane prima dragoste, un hobby devenit profesie, o stare de spirit, fara de care cu siguranta viata noasta ar fi fost mai anosta .

La “Radio Medias 725” s-au inchegat prietenii pe viata. Probabil pe toti ne-a unit pasiunea pentru muzica si dorinta de informare, dar orele petrecute on-air sau pe teren, ne-au facut pe unii dintre noi sa devenim  mai mult decat niste colegi de studio. Postul de radio a devenit, pentru o perioada, “un nou membru” al fiecarei familii mediesene, avand rolul sa ii informeze si sa-i distreze.

In cei 24 de ani sunt deja cateva “generatii” care au trecut prin studioul din strada Ulmului, prin cel din Turnul Forkesch sau cel actual, din zona centrala a orasului, unii dintre ei si-au povestit inceputurile radiofonice in volumul “Mediasul radiofonic 1950 -2013”, realizat  cu o parte dintre cei care au vrut sa colaboreze cu mine la carte, indiferent ca mai activeaza sau nu in mass media.

Volumul “Mediasul radiofonic 1950-2013” a fost lansat in luna octombrie 2013. Cartea a aparut in colectia BIBLIOTECA MVSEI MEDIENSIS a Muzeului Municipal Medias si a fost editata impreuna cu Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret Medias, Asociatia Culturala “Mediasul Nostru” si Ippon Med.  Lansarea cartii la Medias, se poate vedea aici.

Acum, la aniversare, urez familiei Iuga si colegilor de breasla: La multi ani si cat mai multe emisiuni pe 88, 1 FM!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *