Copsa Mica: Exercitiu de alarmare-evacuare cu tematica incendiu

Miercuri, 19 aprilie a.c., a avut loc un amplu exercitiu de alarmare pentru situatii de urgenta, a localitatii Copsa Mica. Exercitiul a verificat activitatea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Copsa Mica si a SVSU Copsa Mica in managementul situatilor de urgenta provocate de un incendiu.

Situatia ipotetica a exercitiului (generata de un incendiu la o casa, din cart. Tarnavioara) a constat in cateva urmari:

  • Scoaterea din imobil si transportul a 2 persoane ranite spre cel mai apropiat spital;
  • Localizarea si stingerea incendiului care s-a propagat si la casele invecinate datorita conditiilor meteorologice nefavorabile (vant puternic).

La exercitiu au participat 12 Pompieri voluntari, 1 echipaj SMURD, Politia Nationala, Politia Locala, CLSU Copsa Mica si un echipaj de la Pompierii Militari Medias.

Exercitiul a fost coordonat si pregatit de catre seful SVSU dl. Vasiu Dan si a fost monitorizat de reprezentantii ISU “Cpt. Dumitru Croitoru” al judetului Sibiu. Azi pompierii copseni vor participa si la amplul exercitiu de testare a sirenelor – Prociv 2017 – care are loc la nivel national.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *