Dr. Vasile Marculet are o nou volum

Istoricul mediesean Vasile Marculet are o noua carte de autor. Publicarea volumului “VLAHO – BULGARI si LATINI (1204 -1218), Aspecte militare ale luptei pentru suprematie in Peninsula Balcanica” este preconizata pentru prima parte a lunii viitoare. Prefata cartii, lansata de catre Editura Muzeului Marinei Romane, a fost realizata de dr. Andreea Atanasiu-Croitoru, iar autorul a mai colaborat cu dr. Ioan Marculet, dr. Adrian Stoia si Theodora Marculet.

Lucrare a fost publicata cu sprijinul financiar al d-lui ec. Tiberiu Faur, coordonator al FAUR CONSULTING IPURL din Targu Mures, al SC ROMEDIA-S SRL din Medias, precum si al unor persoane care au insistat sa

VASILE MARCULET (n. 1962) este licentiat al Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii din Bucuresti (1994) si doctor in istorie al Facultatii de Litere, Istorie si Jurnalistica a Universitatii «Lucian Blaga» din Sibiu (2000). A publicat circa 430 de titluri (carti, studii si articole). Intre lucrarile de specialitate realizate in calitate de autor sau coautor se numara: Relatiile Imperiului Bizantin si ale republicilor maritime italiene cu Tarile Romane pana in secolul al XV-lea (Sibiu, 2002; Braila, 2013); Dictionarul domnilor Tarii Romanesti si ai Moldovei (Bucuresti, 2009); Interese, competitie si competitori in bazinul vest-pontic (sfarsitul sec. XIII inceputul sec. XVI) (Braila, 2010); Evul Mediu Romanesc. Dictionar biographic (Bucuresti, 2010); Campanii si confruntari militare in secolele IV-XV (Braila, 2012); Diplomacy, War and Christianity at Lower Danube (4th-middle of the 13th Centuries) (Braila, 2013); Bizantini si barbari la Dunarea de Jos (secolele IV-XII) (Braila, 2013); Dictionar general al Evului Mediu romanesc (Bucuresti, 2013); Organizare ecleziastica si implicatii bizantine in spatiul romanesc (secolele XXV) (Braila, 2014); Lexicon of the Greek and Roman Cities and Place Names in Antiquity Ca. 1500 B.C.-Ca A.D. 500, Fascicule: Constantinopolis, Separatum (in colaborare cu Theodora Marculet, Amsterdam, 2015), Byzantium- Constantinopolis (657 B.C.-A.D. 641). A City of a Millenary History (in colaborare cu Mihail Zahariade, Braila, 2015), Imperiul Bizantin la Dunarea de Jos in secolele VI-XII. Organizarea militar-administrativa (Constanta, 2016). A participat la peste 120 de sesiuni de comunicari stiintifice si simpozioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *