Defrisari imense in padurile mediesene (video)

In timp ce Primaria Medias ii invita pe locuitori la actiuni de plantare de puieti, altii defriseaza nestingheriti. Zilele trecute, cineva plimbandu-se prin padurea aflata deasupra cartierului Mosnei, mi-a atras atentia ca doua zone imense de padure au fost defrisate.

In cursul zilei de ieri, m-am dus si eu la fata locului, sa vad cum este zona. Imagini aveti mai jos.

Oare stiu cei de la Ocolul Silvic? Cum a fost posibil asa ceva? Poate primim si niste raspunsuri. Chiar daca au fost defrisari legale, ii intreb: ce urmeaza sa se intample in cele doua zone?

UPDATE: Raspunsul celor de la Ocolul Silvic Medias.

“Buna ziua,

   In suprafetele de padure la care cred ca faceti referire s-au executat lucrari de taieri rase  iar suprafetele urmeaza sa fie reimpadurite prin plantare de puieti urmarindu-se inlocuirea unei generatii imbatranite cu o generatie tanara de padure. Aceste interventii sunt prevazute in amenajamentul silvic care cuprinde si aceste suprafete, actualmente suprafetele sunt in curs de reimpadurire.   

    Termenul de “defrisare” pe care-l folositi nu are legatura cu cele doua suprafete intrucat defrisarea unei paduri presupune schimbarea categoriei de folosinta din padure in alte categorii de folosinte funciare si aceste suprafete sunt in curs de impadurire conform unor programe si devize de lucrari specifice cu situatia din teren. Taierile care s-au executat sunt taieri legale si s-au facut in baza autorizatiilor de exploatare.

       Sef Ocolul Silvic Medias, ing Barbatei Radu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *