NASA a premiat doua mediesence

Doua mediesence au castigat locul intai la un concurs organizat de NASA. Cristina si Florina Braga au obtinut locul intai la „NASA Ames Space Settlement Contest 2017”, fiind coordonate in acest proiect chiar de tatal lor inginer Gabriel Braga. Cristina este eleva in clasa a XII, la Scoala Nationala de Gaz, iar Florina este in clasa a VIII-a la Scoala Gimnaziala Nr. 5.

Proiectul fetelor se numeste „OBErth” si prezinta o asezare spatiala, pe o orbita, in spatele pamantului fata de soare. Primele trei initiale vin de la Out Behind Earth si este legat si de savantul Hermann Oberth. Florina a mai castigat locul intai si anul trecut, dar cu o lucrare literara.

Anul acesta au participat la „NASA Ames Space Settlement Contest 2017” aproximativ 6.000  de elevi. Concursul anual este organizat de NASA Ames Research Center in colaborare cu San Jose State University si National Space Society, care se adreseaza elevilor din toata lumea, participantii fi asistati in cadrul concursului de instructori, profesori sau parinti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *