Expozitie de icoane pe sticla si icoane de vatra

Clasa externa de icoane pe sticla, din localitatea Atel, a Scolii Populare de Arte si Meserii ”Ilie Micu” din Sibiu, impreuna cu Centrul de Pictura al Scolii Gimnaziale Atel, coordonate de prof. Daniel Panes, au deosebita placere de a va invita la vernisajul expozitiei de icoane pe sticla si icoane de vatra ”ICOANA, ALTAR AL CREDINTEI NOASTRE”, ce va avea loc la Muzeul ASTRA, Casa Artelor, Piata Mica, Nr. 21, in data de 29 martie a.c., la ora 12.00.

Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 29 martie – 9 mai a.c. Expozitia este o incununare a muncii depuse de copii de la infiintarea Centrului de pictura, in 2011, cand a avut loc prima expozitie, la Casa Schuller din Medias, iar apoi, in fiecare an, la Biblioteca Judeteana ASTRA Sibiu.

Acum, copiii expun la Muzeul ASTRA, ca o prelungire a expozitiei de icoane de patrimoniu a acestui muzeu. Expozitia, amplasata la intrarea in muzeu, ii introduce si ii pregateste pe vizitatori, ca un preambul in vizitarea expozitiei mari, de peste 60 de icoane de patrimoniu, care se afla la etajul Casei Artelor.

 ”Speram sa ne ridicam la inaltimea inaintasilor nostri iconari, ale caror capodopere sunt expuse in expozitia mare. Multumim, pe aceasta cale, conducerii Muzeului ASTRA, si tuturor celor care ne-au sprijinit si au facut ca aceasta expozitie sa fie posibila!”, spune prof. Daniel Panes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *