Medieseanul care lucreaza pentru Park West Gallery

De multe ori am scris despre artistii medieseni si expozitiile lor. Azi va aduc in atentie un alt mediesean, dar care a ajuns sa isi castige existenta prin intermediul artei si sa calatoreasca pe marile si oceanele lumii. 

Rares Mija este un tanar care lucreaza pentru Park West Gallery. Park West este una din cele mai mari galerii de arta privata din lume, o companie care lucreaza in colaborare cu peste 100 de vase de croaziera si sunt in business de peste 45 de ani, mai exact din 1969.

„Pot sa spun ca Park West este o companie care investeste in oameni si isi sustine angajatii. In cadrul companiei sunt diferite pozitii, printre care cele de pe vasele de croaziera, incepand cu art preparator, art associate, gallery director si licitator, fiecare job cu descriptii diferite”, mi-a scris Rares din Miami, inainte sa se imbarce pe Holland America Westerdam.

Ce implica jobul ?

Fiecare vas cu care colaboreaza Park West are o galerie de arta cu o colectie impresionanta de opere de arta (picturi si sculpturi), de la artisti contemporani, dar si “maestri”, cum au fost Picasso, Miro, Goya, Chagall, Rembrandt…si altii. Nu detinem picturi de la acestia din urma, dar avem “etchings” (gravuri) sau litografii.

Galeria de arta de pe vas are un “orar”, timp in care oricine poate veni sa viziteze si sa se bucure de o parte din minunata colectie de pe vas. Noi ne asiguram ca fiecare dintre cei ce ne viziteaza face cunostinta cu lumea artei la un nivel personal, ceea ce inseamna ca le explicam tot ce vor sa stie despre artist, stil, mediu sau orice altceva. Oricare pictura/tablou e de vanzare… dar nu poate fi vandut in galerie decat prin licitatie. Licitatiile se organizeaza, in principiu, in zilele in care vasul se afla in larg, in ape internationale, si noi selectam aproximativ 300 de picturi pe care le punem in locatia destinata licitatiei, pentru ca toata lumea sa vina sa se delecteze cu o parte din colectia noastra si, bineinteles, sa cumpere ce le place.

Impreuna cu Albert Scaglione, fondatorul Park West Gallery

De ce faci asta ?

Pentru ca am siguranta zilei de maine. Sunt constient ca, atata timp cat investesc in cunostinte si in dezvoltarea mea personala in ceea ce priveste domeniul artei, o sa am un loc de munca si o sa cresc in companie.

E usor ?

Nu, as minti sa spun ca e usor. Poate fi usor pentru cei ce au studii superioare in domeniul artei, dar nu e cazul meu. Eu am absolvit Facultatea de Geografie a Turismului ”Dimitrie Cantemir” Sibiu.

Sunt sigur ca fiecare dintre noi avem cate o zi “proasta”. Totul depinde de psihic, totul depinde de ce vrem sa luam din ce a mai ramas din ziua respectiva. Pentru mine, orice zi as avea, oricat de mult as munci si oricat de grea ar fi o zi, gandul ca maine pot fi in Roma, Caraibe sau Australia ma face sa zambesc, ma face sa uit de partile negative. Totusi, exista ceva ce nu o sa uit niciodata, oriunde as fi, indiferent de situatie: ma refer la FAMILIE. Tot ce sunt acum, tot ce am realizat le datorez lor, pentru sprijinul acordat si pentru faptul ca, indiferent ce am ales sa fac in viata, ei au avut incredere in mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *