Medieseanca Anca Lucia Stancu organizeaza Gala Excelentei in Mediere

Medieseanca Anca Lucia Stancu organizeaza si in acest an Gala Excelentei in Mediere. in perioada 31 martie- 2 aprilie 2017, Cluj Napoca devine Capitala Medierii, iar experti si profesionisti de seama din domeniu, personalitati din mediul de afaceri sau din sfera politica ai juridica isi dau intalnire la Editia Aniversara a Galei Excelentei in Mediere.

Zilele dedicate medierii se vor concentra pe dialog, interactivitate si relationarea intre mediatori si reprezentantii mediului de business din Romania.

„Numarul cazurilor mediate anul trecut a crescut cu 10%, in cazurile penale, si cu 15% in cele din mediul de afaceri, dupa cum rezulta din discutiile cu colegi mediatori din tara. in ceea ce priveste medierea in materie penala, cresterea se datoreaza rezultatelor practice obtinute prin acordurile incheiate de la intrarea in vigoare a noilor coduri penale. Cresterea ar fi putut fi si mai mare daca ar fi ramas posibilitatea de a apela la mediere pana la sfarsitul procesului penal, asa cum prevede legea medierii.

Firmele au inceput sa apeleze la mediere si pentru alte situatii decat recuperarea creantelor. Au inceput sa castige teren medierile in problemele dintre asociati, relatii de munca, inchideri de departamente si intre dezvoltatori si clienti. Este un semn foarte bun, care ne arata ca este in crestere increderea pe care mediul de afaceri o acorda medierii”, declara Anca Lucia Stancu, mediator si organizator al Galei Excelentei in Mediere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *