Colectionarul Romeo Stoia expune la Muzeul Municipal Medias

Muzeul Municipal Medias organizeaza luni, 27 februarie, ora 16.30, o expozitie temporara, „SIGNVM MEMORIAE. Medalii, decoratii, plachete, insigne. Mediasul in filatelie (colectia Romeo Stoia)”. Expozitia temporara propusa publicului vizitator in aceasta perioada de catre Muzeul Medias prezinta o categorie speciala de exponate, majoritatea dintre ele facand parte din colectia particulara a medieseanului Romeo Stoia.

Piesele reprezinta o colectie unitara, extrem de vasta si de bogata, reprezentativa pentru domeniile medalistica, heraldica si filatelie. Colectia domnului Romeo Stoia cuprinde un numar impresionant de medalii, insigne, decoratii, plachete si exponate filatelice, multe dintre ele reflectand diferite momente din istoria orasului Medias. Din punct de vedere cronologic, obiectele prezentate in cadrul expozitiei marcheaza o perioada de peste un secol, cele mai vechi fiind emise in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, ele provenind din diferite state europene (Romania, Franta, Anglia, Germania, Spania, Bulgaria, Ungaria, Rusia etc.), dar si din SUA si Asia.

Expozitia este completata cu cateva piese care provin din patrimoniul Muzeului Municipal Medias si care fac referire la o serie de decoratii militare din perioada Primului Razboi Mondial si insigne apartinand unor organizatii si asociatii mediesene de la inceputul secolului XX.

Un interviu cu Romeo Stoia poti vedea aici.

Niciun comentariu


  1. Felicitări sincere pentru acestă inițiativă. Romeo Stoia este unul din cei mai importanți colecționari din Mediaș. Una din pasiunile sale este filatelia, iar ca tematică, heraldica. Am spus-o de mai multe ori că dintr-un inginer cercetător de elită cu zeci de invenții, a devenit și un specialist în heraldică și nu un diletant. O spun cu toată tăria să audă și invidioșii și denigratorii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *