Remember: Gazeta Mediasului (1937 – 1941)

In acest an, se implinesc 80 de ani de la aparitia ziarului ”Gazeta Mediasului”, unul dintre cele mai importante ziare mediesene din perioada interbelica. Ziarul a fost citit bilunar de catre medieseni in perioada 1937-1941. Primul numar al publicatiei a aparut in decembrie 1937 si ziarul a fost distribuit sub acest nume pana in decembrie 1939. Din prima zi a anului 1940, ziarul isi schimba numele in “Vocea Tarnavelor” si are doar 17 numere sub aceasta titulatura.

O alta schimbare de nume apare in 1 ianuarie 1941, iar ziarul se numeste ”Muresul”. Redactia “Gazetei Mediasului”, care se declara “Organ de cultura si informatie”, s-a aflat in centrul orasului, mai precis in actuala piata Regele Ferdinand I si proprietarul sau a fost George Togan. Abonamentele la ziar costau, pe an, 1.000 lei pentru institutii si intreprinderi si 100 de lei pentru persoane fizice.

Primul ziar de limba romana din Medias a fost “Drumul Nostru”. Din pacate, ziarul “Drumul Nostru” a avut o viata foarte scurta, primul numar a aparut in data de 1 martie 1933, dar, din motive necunoscute, dispare dupa doar doua luni si jumatate de existenta. Formatul ziarului era unul obisnuit, cu patru pagini, pretul era de 3 lei si continea articole din toate domeniile de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *