Prima editie a Zilelor Platosului de iarna

Prima editie a Zilelor Platosului de iarna are loc sambata, 11 februarie a.c., la Paltinis. Arena Platos Paltinis a lansat in vara o provocare catre toate satele din Marginimea Sibiului. S-au prezentat multe echipe la apel, care mai de care mai mandra de satul pe care il reprezinta, si a iesit un concurs pe cinste. Cu tras de funie, concursuri de aruncat la tinta si taiat busteni in timp record, cu muzica populara si ansambluri de dans traditionale.

Conceptul va fi asemanator si pentru editia de iarna a acestui concurs. Probabil bine antrenati din vara, satenii din Marginime vor trebui sa treaca prin probele de taiere in timp record a unui bustean cu toporul si de aruncare cu bulgari la tinta. Cum plimbarea cu sania pe zapada este un simbol al acestei zone a tarii, participantii vor trebui sa devina un „atelaj” pentru proba de tras sania, in care doi echipieri vor lua loc in sanie si restul echipei ii va trage pe traseul amenajat, pe o lungime de circa 300 de metri.

Probabil cea mai haioasa proba se anunta a fi cea de facut sarmale. Fiecare echipa isi va desemna un participant care va trebui sa modeleze cat mai multe sarmale intr-un interval de 30 de minute. Juriul va puncta atat numarul de sarmale, dar si aspectul general al traditionalului fel de mancare. Toate ingredientele vor fi puse la dispozitie de organizatori. Echipele participante pot fi formate din maxim zece participanti, iar acelasi concurent nu poate lua startul in mai mult de o proba individuala.

Inscrierile vor avea loc sambata, 11 februarie, incepand cu ora 10, in apreski. Concursul va incepe la ora 13, cu proba de facut sarmale. Premiile sunt pe masura profilului acestui concurs. Competitorii vor pleca acasa cu un tap pitic alpin francez, o oaie, doi iepuri cap-de-leu si trei hamsteri insotiti de cusca cu playground, oferite de Club Ecvestru Transilvania, plus vouchere de cumparaturi din partea Decathlon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *