Workshop pentru utilizatorii de drone

Institutul de Training, Studii si Cercetari pentru Sisteme de Vehicule Fara Pilot (ITSC-SVFP) organizeaza in data de 13 August 2016, incepand cu ora 09.00, un workshop de baza avand ca tema „Utilizarea aeronavelor fara pilot de tip multicopter. Workshop-ul se va desfasura in cadrul „Bazei Nationale de Training si Testare pentru Sisteme de Vehicule Fara Pilot” situata pe Aerodromul Ilfoveni, Judetul Dambovita.

Dintre temele de interes public privind domeniul aeronavelor fara pilot, in cadrul workshop-ului vor fi abordate subiecte cu privire la: informatii generale privind operarea aeronavelor fara pilot de tip multicopter, cadrul legislativ national aplicabil, pregatire teoretica cu prezentare de echipamente, sesiune de intrebari si raspunsuri precum si demonstratii practice.

DJI_0003

Seminarul se adreseaza tuturor persoanelor care au achizitionat sau doresc sa achizitioneze astfel de aeronave şi doresc sa afle mai multe despre ceea ce inseamna detinerea si utilizarea lor in conditii legale, fiind sustinut de specialisti in domeniu.

Avand in vedere faptul ca pe adresa ITSC-SVFP au sosit şi sosesc cereri prin care ne este solicitat sprijinul pentru setarea diferitelor echipamente sau instruirea practica a proprietarilor/ deţinatorilor am profitat de faptul ca o parte a membrilor ITSC-SVFP sunt persoane cu o vasta experienta in domeniu aeronavelor fara pilot la bord si am decis sa organizam un workshop care sa se adreseze tuturor celor care considera necesar si oportun sa detina informatii suplimentare privind utilizarea in conditii de siguranta a echipamentelor, mai ales in contextul in care accesul la noile tehnologii este tot mai facila, utilizarea acestora fara instruire facand ca riscul producerii de accidente sa creasca considerabil.

Ne dorim ca acest workshop sa fie inceputul unei schimbari a modului in care oamenii percep acest domeniu fiind si un prim pas in dezvoltarea unor centre de instruire pentru operatorii aeronavelor fara pilot in Romania! Formatul workshop-ului (imbinarea pregatirii teoretice cu cea practica pe parcursul unei zile de instruire) are la baza experienta acumulata de reprezentantii ITSC-SVFP in urma participarii la evenimente similare organizate de UAV Austria in cursul acestui an”, spune medieseanul Octavian Isaila, presedinte al Institutului de Training, Studii si Cercetari pentru Sisteme de Vehicule fara Pilot.

Informatii suplimentare privind locatia precum si modalitatea de inscriere puteti gasi pe site-ul www.vehiculefarapilot.ro, la sectiunea „Cursuri si Workshop-uri”.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *