Profesoare din Medias, la specializare in Finlanda

Prin intermediul proiectului ”Creez, ma adaptez, evoluez”, finantat prin programul Erasmus+ 2014 – 2020, profesoarele Livia Badulescu si Anamaria Rummel, de la Centrul Scolar de Educatie incluziva Medias au participat recent la stagiul de formare ”New learning environments – Noi medii de invatare” desfasurat in orasul Joensuu din Finlanda.

medieseni ErasmusLa eveniment au fost prezenti 21 de participanti din Romania, Portugalia, Germania, Letonia si Turcia. S-a lucrat pe grupuri mixte si a existat o interactiune permanenta intre participanti, ceea ce va duce la dezvoltarea de noi proiecte internationale.

“Obiectivul acestui curs, in contextul schimbarilor europene, a fost de a cunoaste noi medii de invatare oferite copiilor de catre sistemul de invatamint finlandez. Au fost vizitate mai multe scoli noi, construite dupa 2006, a fost prezentat proiectul detaliat al unei scoli ce urmeaza a fi construita si au fost prezentate metode de lucru cu suport IT, actuale in Finlanda, precum si viziuni noi asupra felului in care vor fi utilizate aceste mijloace in viitor. Informatiile prezentate sunt folositoare si aplicabile atat in organizarea si managementul cladirilor, claselor, precum si al orelor de curs. Experienta si competentele dobandite prin participarea la stagiu vor fi valorificate prin sustinerea unor workshop-uri, unde se va disemina informatia”, spun cele doua mediesence.

42 de comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *