Peste 15.000 de spectatori la editia aniversara TIFF Sibiu

Cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film Transilvania, editia de Sibiu, s-a incheiat duminica seara, 26 iunie, cu Piata Mare arhiplina la proiectia filmului Aventurile lui Nelly. Coproductia romano-germana filmata in zona Sibiului urmareste aventurile unei tinere adolescente germane care-si petrece vacanta de vara in Romania, cu parintii ei. Filmul a fost proiectat in prezenta unei bune parti a echipei, printre care si cei doi protagonisti, Flora Li Thiemann si Hagi Lacatus. Cei doi au fost vedetele serii, fiind asaltati de spectatorii dornici sa faca o fotografie cu ei. Lor li s-au alaturat regizorul Dominik Weselly, producatorul german Arek Gielnik, producatorul roman Bogdan Craciun, scenarista Uta Kolan si actorul Hannes Hochsmann.

Tiff©Robert Barlea-11

„Am ales sa facem filmul in Romania pentru ca aici s-a nascut si povestea, are legatura cu experienta celor doi scenaristi care au venit in Romania in anii 80 si au vrut sa spuna povestea locurilor pe care le-au intalnit. Ne-am indragostit cu totii de aceasta tara si suntem foarte bucurosi ca am reusit sa facem aici filmul. E minunat sa fim aici in aceasta seara, e o seara foarte speciala pentru mine si sper din tot sufletul ca oamenilor le-a placut filmul”, a declarat regizorul Dominik Weselly.

Peste 15.000 de spectatori au participat la 50 de proiectii, 4 evenimente speciale si s-au intalnit cu mai mult de 25 de invitati in cadrul celei de-a zecea editii TIFF Sibiu. Piata Mare a inregistrat un record de audienta, cu peste 2000 de spectatori in fiecare seara. Festivalul s-a deschis cu proiectia filmului Caini, in regia lui Bogdan Mirica, marele castigator al Trofeului Transilvania 2016. A doua seara s-a lasat cu hohote de ras – Dorian Boguta, Dragos Bucur si Alexandru Papadopol au inveselit spectatorii cu peripetiile din Doua lozuri, in regia lui Paul Negoescu. Cea de-a treia seara de festival a adus microbistii in Piata Mare pentru proiectia filmului Pele: Nasterea unei legende.

Cu o cariera impresionanta, de peste 60 de ani in teatru si cinematografie, „Doamna comediei romanesti”, Tamara Buciuceanu-Botez, a fost omagiata la Sibiu primind Premiul de excelenta pentru intreaga activitate artistica din partea presedintelui TIFF, Tudor Giurgiu, sambata, 25 iunie, in fata a peste 2200 de spectatori. Ceremonia a fost urmata de proiectia filmului Cuibul de viespi.

Proiectiile speciale din parcul Sub Arini, Cetatea Cisnadioara, Muzeul Astra si Gura Raului au avut si ele parte de spectatori veniti in numar foarte mare. Cele trei locatii permanente ale TIFF Sibiu, Teatrul Gong, Libraria Habitus si sala Astra Film Cinema din Piata Mica, au gazduit la randul lor, in cele cinci zile de festival, un numar record de filme. Son of Saul, castigatorul Oscarului pentru Cel mai bun film strain, sau Ilegitim, de Adrian Sitaru, sunt doar doua dintre titlurile cu priza la publicul sibian. Proiectiile din cadrul EducaTIFF au adus si ele sute de copii si parinti la filmele si evenimentele dedicate lor.

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *