Concert Erich Michael Türk, la Medias

Stagiunea de vara “Orgelsommer” a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta Medias continua azi cu un concert de orga, sustinut de ERICH MICHAEL TÜRK. Concertul incepe la ora 19:00, si este cu intrare libera.

Erich Michael Turk

Erich Michael Türk s-a nascut in 1972 la Cluj-Napoca si este absolvent al Academiei de Muzica “Gheorghe Dima”. A studiat orga cu Ursula Philippi (Cluj-Napoca) si Mihai Radulescu (Viena), iar clavecinul cu Ilton Wjuniski (Paris) si Gordon Murray (Viena). A participat activ la numeroase cursuri de maestrie de orga, clavecin, dirijat si basso continuo, in Portugalia, Franta, Germania, Elvetia si la Moscova. Intre 1995 si 1999 a fost organist si dirijor de cor la Biserica Evanghelica Sf. Margareta din Medias. Este angajat al Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” din 1995, unde, in prezent, preda orga, clavecin, bas cifrat, muzica de camera si organologie. A sustinut numeroase recitaluri in majoritatea tarilor europene, in calitate de solist, cât si in calitate de membru al Ansamblului Baroc “Transilvania” si al altor formatii camerale.

A efectuat inregistrari radio si TV, iar discografia sa consta in 7 CD-uri (trei solo si patru cu ansamblul baroc “Transilvania”) si un DVD documentar cu muzica autohtona. Este preocupat de pastrarea instrumentelor vechi, fiind invitat frecvent la festivaluri de muzica veche din România (Bucuresti, Miercurea Ciuc, Timisoara si Cluj-Napoca). Este fondatorul casei de discuri TransylvANTIQs si se implica activ in organizarea unor evenimente legate de muzica veche la Cluj-Napoca: concursuri de muzica baroca (in cadrul festivalurilor La Stravaganza 2009, 2011, 2013), Academie de Sablé en Transilvanie (2009, 2010, 2011). Este membru al ansamblului baroc international Balkan Baroque Band. In anul 2000, la Concursul International de Orga “J.S.Bach” din Bruges (Belgia), a obtinut premiul II si premiul publicului.

Concertul are loc cu sprijinul: FDGR Medias, DMCSTT Medias si Asociatia S’artR – vinet de l’âme.

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *