”Sansa pentru Rares” – donatii de peste 12.000 lei

”Ma numesc Rares Capatina, am aproape 7 ani si locuiesc in Medias. Viata mea a fost una fericita si plina de bucurii insa totul s-a schimbat acum trei luni. Am fost diagnosticat cu Astrocitom Pilocitic grad 1 (tumora situata in interiorul trunchiului cerebral). Am fost supus unei interventii chirurgicale foarte riscante, unui tratament oncologic in Spania … Consultatiile medicale sunt atat de dese, incat au inlocuit programa mea scolara. Momentan, starea mea de sanatate nu este cea mai buna. Am probleme de echilibru, ochii si nervii faciali imi sunt afectati, vorbesc atat de greu, incat abia reusesc sa ma fac inteles. Acestea sunt doar primele ”semne” … Din pacate, tumora continua sa creasca, iar marirea ei va conduce la degradarea starii mele de sanatate. Viitorul meu depinde de efectuarea unui tratament oncologic la o clinica din Munchen. Costul acestui tratament este 28.000 euro”.

Aceasta este povestea lui Rares, poveste ce a impresionat intreaga comunitate din municipiul Medias, in ultimele doua saptamani. Pe retelele de socializare, prin institutiile din oras, pe posturile de radio si TV locale, numele lui Rares a fost pe buzele tuturor. Ca la un semn nevazut de mobilizare generala, oamenii au decis sa-ntinda fiecare, atat cat pot, o mana de ajutor. S-au organizat cateva evenimente caritabile, altele urmeaza sa se desfasoare curand.

Doua dintre evenimentele caritabile care au avut deja loc au fost cele gazduite de Casa Schuller, sambata, 18 iunie a.c., in organizarea Asociatiei Pusteblume Medias.

In cursul diminetii, in spatiul expozitional pus cu generozitate la dispozitie de Forumul Democrat al Germanilor Medias, a avut loc un bazar caritabil. Plecat de la ideea colegilor de scoala a lui Rares si a mamicilor acestora, la bazar au fost scoase la vanzare, in primul rand, o multime de jucarii donate de cei mici. Mai vechi sau noi-noute, jucariile au umplut spatiul. La inceput, nu foarte multe, dar copiii veneau unul dupa altul, cu sau fara parinti de mana, sa contribuie si ei cu ceva, cat de putin. Le asezau frumos pe mese, apoi lasau, invariabil, si o mica donatie.

Tot la vanzare au fost scoase si turta dulce, decoratiuni florale, cosmetice hand-made, dulceturi si alte bunatati la borcan, tablouri, donate de oameni cu suflet mare. Bazarul a ramas deschis pana dupa-amiaza, cand, pe scena Casei Schuller a avut loc un spectacol, in acelasi scop. Au urcat pe scena Proiectul muzical Ela Sol, Trupa de teatru ”Noi si atat” Medias, un grup de elevi de la Clubul Elevilor Medias (coordonator prof. Claudiu Simon), Trupa de dans ”Magic of the dance”, Scoala de balet „Veronica” Medias, Krista Lurtz (muzica folk).

”Sunt deosebit de recunoscatoare ca fac parte din aceasta comunitate din Medias! Sunt mandra de toti cei care v-ati facut timp sa ajutati un copil bolnav, chiar daca, la ora inceperii spectacolului, a plouat cu gheata, a fost meci sau incepuse deja weekendul prelungit de Rusalii. Ati dovedit ca mai exista oameni cu suflet, caracter, dragoste si compasiune. Ati dovedit ca va pasa de suferinta celuilalt si ati actionat pentru a i-o alina. In urma donatiilor dvs., s-a adunat suma de 12.115 lei (aproape 2700 de Euro). Felicitari si multumiri tuturor, in numele lui Rares!”, spune Daniela Tulai-Depner, cea la initiativa careia au fost organizate cele doua evenimente amintite.

Cei care doresc sa mai faca donatii o pot face in conturile:   

RO47INGB0000999904307350 – pentru donatii in lei.

RO42INGB0000999905879519 – pentru donatii in euro.

Ambele conturi sunt deschise la sucursala ING Medias, titular este tatal lui Rares, Radu Capatina.

Donatii in cont Paypal: radu_capatina@yahoo.com

Telefon: 0744-258917 – Radu Capatina; 0741-242055 – Anca Capatina.

15 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *