Muzeul ASTRA: Targul National de Jucarii, editia a IX-a

In perioada 1 – 5 iunie a.c., Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului va fi gazda editiei cu numarul 9 a evenimentului Targul National de Jucarii. Pe tot parcursul acestei actiuni, in zona Etno Tehno Parc din Muzeul in aer liber, vor fi organizate 14 ateliere interactive pentru copii. Nu vor lipsi cele de confectionat papusi, moristi, atelierele de crosetat, tesut, pictura etc.
Afis
,,La editia de anul trecut, Targul National de Jucarii a strans 10.357 de vizitatori, semn ca activitatile pregatite de Muzeul ASTRA pentru acest eveniment au fost si sunt pe placul celor mici si mari. Anul acesta vom puncta la capitolul interactivitate printr-o serie de actiuni sugestive. Vrem sa mentinem si sa promovam ideea de muzeu dinamic, adica un loc unde un copil si un adult pot sa invete lucruri noi si utile”, a declarat Raluca Andrei, pedagog muzeal C.N.M. ASTRA.
Din 3 iunie, vor sosi la Targul National de Jucarii 20 de mesteri populari. Acestia vor confectiona pe loc jucarii traditionale din lemn si din lut, dar si imbracaminte. Sambata si duminica (4-5 iunie) grupul Veteres Milites pune in scena, la Muzeul ASTRA, ateliere de monetarie si de scriere antica. La fel ca in Noaptea Muzeelor, membrii acestei asociatii vor veni costumati in daci si romani. Programul evenimentului va fi completat cu o piesa de teatru si un spectacol de magie.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *