PUZZLE SUPRAREALIST, la Biserica Sf. Margareta

Mediesenii sunt invitati duminica, 29 mai a.c., la un eveniment special. PUZZLE SUPRAREALIST este un spectacolul de film, muzica si literatura de tip mozaic-manifest, care propune un experiment cvasi-improvizat de reconstruire a coloanei sonore pentru trei filme-reper ale avangardismului european in cinema, realizat intr-o maniera non-conformista si intr-o formula instrumentala inedita.

AfisMedias29mai2016m

Abordarea sonora electronica urmareste sa atinga noi zone de explorare a unor filme revolutionare in epoca (anii ’20), dar concepute cu mult inainte de era digitala, iar insertiile de cuvinte rostite sunt menite a genera insolite asocieri de idei, stari si sensuri intre imagine si text.

Coloana sonora originala construita pentru acest proiect hibrid consta dintr-o mixtura de sonoritati contemporane, ritmuri industriale, citari si referinte la teme celebre, sintetizatoare, instrumente acustice si voce, cu modulatii electronice si procesare live.

Pe langa improvizatiile de inspiratie dadaista, atmosfera filmului este completata de efectele sonore in timp real (live foley) si de interventiile in recitativ ale pasajelor extrase din schitele scriitorului român de avangarda Urmuz.

Concertul extraordinar se desfasoara cu incepere de la ora 20:30, in cadrul stagiunii de vara “Orgelsommer 2016” a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta din Medias, cu sprijinul FDGR si DMCSTT Medias. Intrarea este libera.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *