Concert cameral la Casa Schuller

Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret Medias, in parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor Medias si Biserica Sfanta Margareta, organizeaza vineri, 6 mai a.c., ora 19.00, la Casa Schuller din Medias, un concert cameral sustinut de Andrei Kivu la violoncel si Verona Maier la pian. Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile!

concert cameral

ANDREI KIVU este primul violoncelist roman care a cantat integrala Suitelor de Bach intr-un singur concert (2009, Paris), fiind, de asemenea, invitat sa cante la Royal Festival Hall, Wiener Konzerthaus, Onassis Cultural Centre si la mari festivaluri internationale precum “Wien Modern”, “Warsaw Autumn”, “Parramasala” (Sydney, Australia, 2011), dar si la “Japan Expo” (Paris, 2014). El apare ca solist si/sau invitat al diferitelor ansambluri pe mai mult de 30 de CD-uri si DVD-uri cu o larga distributie internationala, colaborarea cea mai onoranta fiind realizata cu prestigioasa casa de discuri “Mode Records” (New York). Din 2001 este membru al “International School of Ki”, iar din 2007 este membru al “Harmonic Presence Foundation” (New York/Paris). Din 2009 traieste la Paris.

VERONA MAIER a absolvit sectia Pian a Conservatorului “Ciprian Porumbescu”, actualmente Universitatea Nationala de Muzica, la clasa profesoarelor Ioana Minei si Ana Pittis. In anul 2006 obtine titlul de Doctor in muzica al aceleiasi institutii, unde, in prezent, ocupa un post de conferentiar universitar la disciplina Muzica de camera. In paralel cu activitatea pedagogica, pe care o desfasoara din 1990 la UNMB, Verona Maier are o bogata activitate artistica, insumand numeroase concerte si recitaluri sustinute in Romania si in toata Europa, participari la festivaluri internationale, jurii si sustinerea de masterclass, inregistrari si emisiuni radio si TV, CD-uri editate in tara si strainatate. In anul 2004, Presedintia Romaniei decerneaza Veronei Maier ordinul “Meritul cultural”- clasa I.

11 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *