Reactia “Animal Life”, la declaratiile consilierului local mediesean Ioan Ciulea

animal life sibiu

Vicepresedintele Asociatiei pentru Protectia Animalelor si Naturii „Animal Life”, Andreea Roseti, are o replica la declaratiile consilierului local mediesean Ioan Ciulea.

““In calitate de vicepresedinte al Asociatiei pentru Protectia Animalelor si a Naturii ”Animal Life”, trebuie sa spun ca am primit cu stupoare informatia despre aceasta propunere privind obligația stăpânilor de a îndepărta chirurgical corzile vocale ale câinilor deținuți de persoanele fizice și juridice, dacă patrupezii îi deranjează pe vecini.

Nu numai ca aceasta contravine unor norme elementare de bun simt si umanitate, dar si Legii 205/2004 privind Protectia Animalelor care stipuleaza: Art. 25 (1) Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda: a) uciderea animalelor, cu intentie, fara drept; b) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbatice captive; c) organizarea de lupte intre animale sau cu animale; d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea; e) ranirea sau schingiuirea animalelor; f) interventiile chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, sectionarea corzilor vocale, ablatia ghearelor, coltilotul ciocului si dintilor.

Ne-am bucura daca in viitor am afla si despre propuneri cu adevarat constructive, care sa aiba ca scop construirea unei societati bazate pe responsabilitate si respect pentru oameni si animale. Mai mult, speram ca factorii de decizie sa isi faca un obicei din a consulta organizatiile de stat si non–profit din domeniul respectiv de interes in viitoare propuneri sau hotarari legislative.”

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *