Dublu-vernisaj la Casa Artelor Sibiu

Un dublu vernisaj va avea loc vineri, 13 februarie a.c. , ora 13:00, in Casa Artelor Sibiu, Piata Mica, nr.21. Este vorba despre cele mai noi expozitii C.N.M. ASTRA, „Monede chinezesti – o istorie de 3.000 de ani” si „Beautiful China”. Ambele expozitii vor fi deschise publicului pana pe 8 mai a.c.. Expozitiile „Monede chinezesti – o istorie de 3.000 de ani” si „Beautiful China” sunt organizate de Muzeul ASTRA in colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucuresti si cu sprijinul Institutului Confucius Sibiu.

afis expozitii China

Cele doua expozitii prezinta publicului, prin intermediul fotografiilor, monedelor si artefactelor, aspecte importante din cultura si civilizatia chineza. Expozitia ”Beautiful China” evidentiaza simbolurile binecunoscute ale Chinei: Marele Zid Chinezesc, Orasul Interzis, Armata de teracota, Ursul Panda, Ceaiul verde, Matasea, Trenul de mare viteza etc., dar si aspecte din viata cotidiana a chinezilor. Pe parcursul expozitiei, muzeografii vor desfasura si un program de educatie muzeala orientat catre elevi, de unde nu vor lipsi atelierele interactive de decupaje de hartie si caligrafie chineza. ”Beautiful China” si „Monede chinezesti – o istorie de 3.000 de ani” sunt dedicate deschiderii noului an chinezesc – Anul Maimutei de Foc – sarbatorit pe 8 februarie 2016.

Colaborarea dintre Institutul Confucius si Muzeul de Etnografie Universala „Franz Binder”(unitate a C.N.M. ASTRA) s-a concretizat, de-a lungul timpului, în organizarea mai multor expozitii, dintre care amintim: „Arta si maiestrie în China. Evantaie, umbrele si broderii”- 2012, „China. Impresii de calatorie”- 2013, „Oameni si locuri. Fotografii din colectiile Muzeului de Etnografie Universala „Franz Binder” – 2014.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *