Secretele Egiptului Antic, in Piata Mica din Sibiu

Incepand de vineri, 29 ianuarie a.c., cei mici vor descoperi Secretele Egiptului Antic chiar in Piata Mica, la Muzeul de Etnografie Universala “Franz Binder”. Aici are loc prima expozitie interactiva din Sibiu, parte a proiectului educational History Hackers.

Secretele_Egiptului_Sibiu-main

Dupa ce a fost vizitata de zeci de mii de copii din Cluj, Bucuresti, Iasi si Timisoara, expozitia se opreste la Sibiu in cel mai potrivit loc din calatoria sa, Muzeul de Etnografie Universala “Franz Binder” din Piata Mica. Aici va fi imbogatita cu obiecte autentice egiptene din patrimoniul universal, inclusiv o mumie in varsta de peste 2.000 de ani.

Copiii se vor aseza pe tronul faraonului, vor intra in piramida si vor descoperi la fiecare pas semnificatia lucrurilor pe care le ating. Recomandata vizitatorilor cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani si insotitorilor de orice varsta, expozitia de la Sibiu isi propune sa dinamizeze oferta culturala educativa si sa deschida un nou capitol in formarea tinerei generatii.

Poze-Egipt-2

Expozitia dedicata Secretelor Egiptului Antic va fi deschisa publicului incepand din 29 ianuarie, ora 14:00 si va ramane deschisa pana pe 10 aprilie 2016, putand fi vizitata in fiecare zi, de marti pana duminica, intre orele 09:00 si 17:00. Proiectul, realizat cu participarea consultantului stiintific Prof. Univ. Dr. Miron Ciho, promite celor mici o incursiune interactiva in istoria uneia dintre cele mai interesante perioade ale umanitatii, vremea faraonilor si a piramidelor.

Biletele pentru expozitie sunt disponibile la muzeu si in reteaua Eventim cu urmatoarele preturi: 20 lei biletul pentru copii sub 14 ani si 30 de lei biletul pentru adulti. Biletul permite vizitarea si participarea la toate activitatile expozitiei, cu mentiunea ca suvenirurile si o parte dintre obiectele realizate in cadrul atelierelor pot fi achizitionate separat.

Poze-Egipt-1

Familiile beneficiaza de oferte speciale, astfel: 60 lei – accesul pentru trei membri; 80 lei – pentru patru persoane. Pentru grupuri de minim 10 copii, un bilet va costa 15 lei, cu rezervare in avans si gratuitate pentru insotitori. Un concept Emagic, implementat la Sibiu de C.N.M. ASTRA in colaborare cu ARTmania si Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu. Pentru informatii suplimentare accesati website-ul egipt.artmania.ro

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *