Proiectie “Fahrenheit 451”, in Biblioteca Astra

Vineri, 22 ianuarie a.c., sala festiva a Bibliotecii Judetene ASTRA se va transforma pentru cateva ore in cinematograf, aici avand loc a doua editie a seriei tematice „Cinema in locuri neconventionale”, initiata de catre Pia Ionescu, in calitate de manager cultural al Forumului Democrat German, cu sprijinul Asociatiei pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu. 

Afis

Al doilea eveniment din aceasta serie de proiectii cinematografice va avea loc azi, incepand cu ora 19:00, cu filmul „Fahrenheit 451”, proiectat in limba engleza cu subtitrare in romana. Povestea se joaca intr-o lume distopica din viitor, unde cartile sunt strict interzise, iar pompierii, in loc sa stinga, flacari, ard sistematic toate cartile clandestine descoperite in casele oamenilor. Titlul filmului provine de la temperatura la care se aprinde hartia obisnuita, 451° F ≈ 233° C. 

Prima editie a acestor serii tematice avut loc in luna decembrie 2015, la Baia Populara Sibiu (Neptun), unde aproximativ 45 de spectatori, asezati in jurul piscinei, au vizionat filmul „Bathing Beauty” din 1944, in rolul principal fiind Esther Williams, o fosta campioana olimpica la inot.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *