Medieseni acceptati in Uniunea Scriitorilor din Romania

Doi medieseni au fost acceptati in Uniunea Scriitorilor din Romania. La intrunirea Consiliului Uniunii Scriitorilor din Romania de la finele anului 2015 au fost validate dosarele apartinand mediesenilor Ligia Csiki si Valeriu Marius Ciungan.

lansare carte Ligia Csiki

Cartea de poezie a Ligiei Csiki, „Dereticarea Spatiului”, a primit premiul pentru poezie pe anul 2012 al Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din Romania. Absolventa a Universitatii “Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Filologie (romana- franceza) promotia 1983, Ligia Csiki preda actualmente Limba si literatura romana la Scoala Nationala de Gaz Medias. A publicat articole critice, eseuri si poezie in revistele: Rostirea romaneasca, Tarnava, Vatra, Transilvania, Euphorion, Bucovina literara, Caietele de la Medias si Tomis, dar este si autoarea a cartii “Modelarea si textul literar”. Face parte din echipa de membri fondatori, organizatori si redactori ai proiectului “Zilele revistelor culturale din Transilvania si Banat”, in cadrul caruia s-a editat si revista ”Caietele de la Medias”.

CVM

Volumul de debut al lui Valeriu Marius Ciungan, “Oameni in pardesie”, a fost lansat in anul 2011; a urmat “Sisif pe casa scarilor” in 2013, cu o prefata de Liviu Antonesei si prezentare de Adrian Popescu, si se afla in curs de aparitie noua sa carte, “Prin lentila umbrei”, la Editura Arhipelag XXI – Targu Mures.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *