Lia si Dan Perjovschi, ambasadori ai Sibiului

Primarul interimar al Sibiului, doamna Astrid Fodor, le va acorda artistilor sibieni Lia si Dan Perjovschi titlul de Ambasadori ai Sibiului. Acesta este un titlu onorific initiat de catre Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului (AIOS). Evenimentul va avea loc azi, 15 ianuarie a.c., la ora 13:00, in curtea interioara a Primariei Sibiu. Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului a mai decernat, in trecut, Titlul de ”Ambasador al Sibiului” jurnalistului Emil Hurezeanu si fostului consul al Germaniei in Sibiu, Thomas Gerlach.

Foto Lia si Dan PerjovschiLia si Dan s-au nascut in Sibiu, in acelasi an, 1961. Au invatat la aceeasi scoala, fiind impreuna din clasa a V-a (cateodata chiar in aceeasi banca). Au absolvit Liceul de Arta din Sibiu, in 1980. Intre 1985-1990 au locuit la Oradea si intre 1990-2010 la Bucuresti. Din 2010 si-au mutat atelierele artistice la Sibiu, intr-o cladire care tine loc de depozit, de biblioteca si de locuinta si care gazduieste si proiectele Liei Perjovschi, de cercetare si educatie artistica ”Arhiva de arta contemporana si Muzeul cunoasterii”. In anul 2000, pentru cateva luni, Dan si Lia Perjovschi au fost moderatorii singurei emisiuni culturale live “Totul la vedere” de pe canalul 1 al TVR, emisiune care a popularizat, la nivel national, arta si cultura contemporana.

Impreuna, Lia si Dan Perjovschi participa anual la aproximativ 30 de expozitii personale sau de grup, workshopuri, conferinte si simpozioane. Ei au expus la principalele muzee si centre de arta contemporane mondiale: Moma New York, Tate Modern Londra, Centre Pompidou Paris, MACBA Barcelona, Muzeul Ludwig Cologne, Muzeul Vanabbe din Eindhoven, Moderna Museet Stockholm, Kiasma Helsinki, Moderna Galerija Ljubljana, Lenbachaus Munchen, Kunsthalle Basel si au participat la numeroase biennale si trienale de arta internationala la Venetia, Sidney, Sao Paolo, Istanbul, Lyon, Moscova, Jakarta, Aichi, Incheon, Paris. Ei au promovat, de fiecare data, orasul Sibiu la cel mai inalt nivel. De cand activeaza ca artisti profesionisti, cei doi sibieni au acumulat impreuna peste o mie de evenimente artistice internationale.

 

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *