Institutul de Training, Studii si Cercetari pentru Sisteme de Vehicule fara Pilot

La Medias, oras in care savantul Hermann Oberth a efectuat studii experimentale si unde, in cursul acestui an, Scoala Militara de Maistri de Aviatie “Traian Vuia” ar fi implinit peste 95 de ani de la infiintare, si-a inceput activitatea, in toamna anului trecut, “Institutul de Training, Studii si Cercetari pentru Sisteme de Vehicule fara Pilot” (ITSC-SVFP). Acesta a fost infiintat de 14 membrii fondatori din intreaga tara, care activeaza in domeniu sau au legatura, prin specificul activitatii desfasurate, cu vehiculele fara pilot, din dorinta de a dezvolta acest segment al aeronauticii in tara noastra.

Presedintele de onoare fondator al Institutului este Octavian Isaila, detinatorul primei drone identificate oficial in Romania. 

Octavian Isaila

In cadrul Institutului,  a fost realizat Sistemul National de Alerta si Notificare RPAS (Drone), dezvoltat pentru comunitatea operatorilor din Romania. Acesta este proiectat ca sistem online, care sa vina in ajutorul tuturor detinatorilor si operatorilor de drone civile din Romania, persoane fizice sau juridice, astfel incat sa se evite eventuale incidente, existind posibilitatea de informare a comunitatii unde, cand si la ce inaltime se zboara. El poate fi accesat la adresa www.zbordrone.ro de catre toti cei interesati.

Screen Shot 2015-12-14 at 05.12.43

Sistemul permite inregistrarea utilizatorilor cu tipuri de echipamente si, de asemenea, introducerea, modificarea si vizualizarea zborurilor RPAS pe teritoriul Romaniei. De asemenea, are configurate zone segregate, de interdictie, de atentie, de test, aeroporturi, stadioane si alte zone sensibile.

“Speram ca acest sistem, pus la dispozitie gratuit comunitatii incepand cu aceasta luna, de catre INSTITUTUL DE TRAINING, STUDII SI CERCETARI PENTRU SISTEME DE VEHICULE FARA PILOT, sa fie de un real folos comunitatii”, spun reprezentantii institutiei.

 

Niciun comentariu


 1. Buna ziua,
  Ma numesc Ene Laurentiu Ion, Ofițer Navigație in marina civila.
  Sunt interesat sa parcurg cursuri de pregatire, inițial si specializare in acest domeniu. Doresc sa aflu amanunte, comunicatimi vă rog adresa de contact si restul informatiilor ptr a afla detalii.
  Va multumesc
  Cu stima,
  Ene Laurentiu Ion

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *