Sergiu Laurian Lupu: ”Pentru cine s-a cantat imnul? – Fotbal sub Tricolor in Secolul XX”

Prietenul Sergiu Laurian Lupu si-a lansat o noua carte. Volumul se intituleaza ”Pentru cine s-a cantat imnul? Fotbal sub Tricolor in Secolul XX” si a aparut la Editura Mirton din Timisoara. In urma cu cinci ani, Sergiu debuta in lumea scrisului cu cartea ”Pentru cine s-a cantat imnul? – O istorie a Sportului Romanesc 1948 -1989”, despre care am vorbit aici.

”De la istoria sportului romanesc desfasurata pe aproape o jumatate de secol (1948–1989), cu frumoase, palpitante si interesante povesti din toate disciplinele sportive practicate in tara noastra, de aceasta data autorul s-a indreptat spre ”sportul rege”, FOTBALUL, cu precadere spre cel mai prestigios aspect al sau, echipa reprezentativa a Romaniei, de la inceputuri si pana la finele anului 1999. Adica pe parcursul unui veac”, scrie Constantin Macovei, in prefata cartii.

”Viata sportivilor, ca a tuturor, este plina de succese si neimpliniri, greseli umane, uneori de natura sa fie sanctionate de societate. Am considerat sa le mentionam numai pe acelea care au grevat dezvoltarea sportiva a performerilor. Credem ca toti sportivii si antrenorii care au reprezentat culorile nationale au avut, fiecare in parte, calitati exceptionale care le-au permis selectionarea sau nominalizarea in reprezentativa, oameni pe care i-am adulat si privit cu o neascunsa admiratie”, scrie autorul in introducere.

Sergiu Laurian Lupu

In carte sunt cuprinsi 14 jucatori sibieni, care au jucat in echipa nationala, dar o sa revin la acest subiect intr-un alt articol.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.