Mastering The Music Business – Conference & Showcase Festival ajunge la editia a IV-a

Mastering the Music Business – Conference & Showcase Festival a ajuns la editia a IV-a si invita artistii independenti, profesionistii din industrie, dar si iubitorii de muzica sa descopere peste 30 trupe new entry si sa participe la workshop-uri, conferinte, sesiuni de auditii si concerte live, in perioada 20 – 22 martie 2019, la Hotel Caro si Club Fratelli.

Editia din 2019 va aduce numerosi speakeri romani si internationali, din industria muzicala si din industriile adiacente, care vor prezenta idei si tehnologii noi, dar si povesti de succes, celor peste 300 de participanti asteptati. Pe langa cele doua zile de conferinta, a treia zi va fi dedicata workshop-urilor, in care vor fi discutate teme de interes pentru orice profesionist din industrie.

Printre subiectele editiei de anul acesta se numara teme noi legate de exportul muzical pentru independenti, necesitatea asocierii, fonduri europene din ce in ce mai consistente dedicate culturii, dar si subiecte actuale precum distributia digitala, PR-ul online etc . Nu vor fi ocolite nici povestile de succes din industria indie, festivaluri, continutul muzical de la radio, jurnalismul muzical, exemplele de bune practici si multe altele.

Timp de 3 zile, Bucurestiul va deveni, prin intermediul MMB, un punct de intalnire in care artisti din toate genurile muzicale vor avea ocazia sa se cunoasca si sa stea de vorba cu profesionisti locali si internationali de succes, dar si cu alti artisti din toate colturile lumii. Producatori ai industriei muzicale globale si bookeri ai unor festivaluri de succes la nivel european, vor veni la Bucuresti pentru a intalni si asculta 30 de trupe debutante romanesti si internationale care doresc sa-si prezinte noile show-uri live in fata unui auditoriu specializat, in cadrul MMB Showcase Festival. Sesiunea de showcase-uri live va avea loc in Club Fratelli, in serile de 20 si 21 martie.

Ne dorim ca Mastering the Music Business sa devina un km0 al industriei muzicale din Romania si un spatiu profesional unde se pot dezbate subiecte si tendinte din domeniul muzical global, al industriei culturale si inovatiei muzicale. Totodata, sesiunea de showcase-uri live este o oportunitate pentru artistii debutanti care isi pot contura prezenta pe scena muzicala romaneasca si pot performa in fata unui public format din consumatori de festivaluri si muzica buna, dar si profesionisti ai domeniului de pe plan local si european, ceea ce le poate aduce viitoare colaborari. Nu in ultimul rand, ne dorim ca prin MMB sa cream si sa dezvoltam o comunitate  internationala dinamica si extinsa de profesionisti si antreprenori independenti din industria muzicala, care sa puna in discutie subiectele importante ale industriei si sa aduca solutii universal valabile problemelor cu care se confrunta industria independenta. – a declarat Anca Lupes (fondator, Mastering the Music Business).

Taxa de acces la conferinta este de 175 ron (pana la 15 ianuarie, inclusiv, dupa care biletul va costa 265 ron) si include participarea la conferinta in zilele de 20 si 21 martie, acces la showcase-urile din serile de 20 si 22 martie, dar si coffee & lunch break. Biletele se pot achizitiona de aici: href=”https://masteringthemusicbusiness.ro/tickets/”>https://masteringthemusicbusiness.ro/tickets/ iar biletele pentru ziua de workshop-uri (22 martie) vor fi puse in vanzare la o data ulterioara.

Mastering the Music Business Conference & Showcase Festival este primul eveniment profesional organizat in Romania pe teme de industrie muzicala, dedicat in principal artistilor independenti, dar care se adreseaza si managerilor, agentiilor de booking, agentiilor de PR muzical, tour manageri, avocati, promoteri, reprezentati ai label-urilor majore si independente si care dezbate teme de interes comun din industrie.

Pana in prezent, MMB a avut 3 editii la care au participat peste 150 de speakeri din Romania si din Europa, care au vorbit in fata a peste 500 de participanti. Pana la editia din 2019, au participat la MMB Showcase Festival 30 de trupe din 6 tari.

MMB exista din 2016 si este organizata de Asociatia RAW Music.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.