Interviu: Ordinul Teutonii Transilvaniei (video)

Zilele trecute am petrecut 3 zile impreuna cu Ordinul Teutonii Transilvaniei la Oradea Medieval Festival. Cu aceasta ocazie am realizat un interviu, in care am aflat detalii despre activitatea ordinului si care sunt urmatoarele evenimnte la care o sa participe.

O galerie foto de la Oradea Medieval Festival poti vedea aici.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Un comentariu


  1. „Teutonii Transilvaniei” este o tristă invenție. În fapt, o imitație la un trend susținut de prea multe filme ori seriale. În Transilvania au lăsat o amprentă abia vizibilă, pe la începutul sec. XIII (Țara Bârsei), după care au fost alungați cu scandal, de către regele Ungariei Andrei al II-lea. Au revenit pentru scurt timp, în Banatul de Severin, chemați de către regele-împărat Sigismund de Luxemburg. Au fost lichidați de către turci, înainte de 1440.
    În rest, au „necăjit” atât pe pruși, cât și pe alți slavi de lângă Marea Baltică. Regatul polon a avut cel mai mult de furcă cu ei, până le-a lichidat complet statul, către sf. sec. XV. Moldovenii lui Alexandru cel Bun au luptat împotriva lor, ca aliați ai polonilor.
    Acum întrebarea: ce reprezintă teutonii pentru România. Răspuns: câteva pagini triste, din care niște neinspirați încearcă să facă teatru ori să se distreze singuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.