Concert Gábor Hegyi si Ansamblul Flauto Dolce

Stagiunea de concerte „Orgelsommer 2019” a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta din Medias va invita deseara la un concert cameral sustinut de Gábor Hegyi (Köln) si Ansamblul Flauto Dolce (Cluj-Napoca).

Mediesenii se va putea delecta cu sonoritati instrumentale tipice epocii baroce, cu vocea sopranei, dar si cu acordurile unui instrument mai rar întalnit la noi: trompeta baroca. Trompeta apare, pe rand, în mai multe ipostaze: solist, acompaniator al vocii sopranei, partener al flautelor drepte sau parte integranta din ansamblu.

Programul propus de ansamblul de muzica veche Flauto Dolce (Cluj-Napoca), avandu-l ca invitat pe Gábor Hegyi, reputat trompetist baroc din Köln (Germania), cuprinde lucrari din perioada Barocului timpuriu (Castello, Torelli, Hammerschmidt, Williams), trecand prin marii compozitori ai sec. XVIII (Händel, Telemann) si ajungand la sibianul Johann Sartorius. Programul este diversificat cu cateva piese autohtone din Codex Caioni si din Manuscrisul Krizbacensis.

Ansamblul este compus din:

Gábor R. von Hegyi – trompeta baroca

Ensemble Flauto Dolce:

Zoltan Majo – flaute drepte, conducerea artistica

Maria Szabo – flaute drepte

Noemi Miklos – clavecin

Mihaela Maxim – soprana

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.