Ziua Mondială de Rugăciune 2021 (video)

Ziua Mondială de Rugăciune (ZMR) este o zi în care femeile de diferite confesiuni se întâlnesc în localitățile lor pentru a se ruga pentru o țară anume, dar și pentru pacea din lume. În România, a fost marcată pentru prima oară în 1971, la Sibiu.

Detalii despre evenimentul de mâine, 5 martie a.c, am aflat de la preotul Gerhard Servatius-Depner, de la Biserica Evanghelică Sfanta Margareta, în cadrul Interviurilor Medias News Blog.

Ziua Mondială de Rugăciune își are originile în secolul al XIX-lea, atunci când femeile creștine din Canada și Statele Unite au început să se implice în misiuni de încurajare a rugăciunii personale, deplasându-se și în alte părți ale lumii.

Anul acesta participanţii se vor ruga pentru Vanuatu, o țară insulară situată în Oceania, care a fost afectată în repetate rânduri de furtuni tropicale, cutremure și tsunami-uri.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.