Zilele Culturii Ortodoxe, la Slimnic

Duminica, 4 noiembrie a.c., la Slimnic, se va desfasura o ampla manifestare inclusa in programul Zilelor Culturii Ortodoxe. Organizata de Parohia Ortodoxa Slimnic I sub genericul ”O comunitate, 10 ani de la sfintire, 100 de ani de la Unire”, manifestarea continua seria evenimentelor initiate la Medias, in 2016, de catre Protopopiatul Ortodox Roman Medias, in parteneriat cu Asociatia Culturala ”Mediasul nostru” Medias, cu binecuvantarea IPS dr. Laurentiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului.

Manifestarile de la Slimnic vor debuta la ora 16, cu arborarea unui drapel de dimensiuni impresionante, de catre 100 de copii din Slimnic, moment dedicat Centenarului de la 1 Decembrie. Dupa un Te Deum, oficiat de catre un sobor de preoti, Parohia Ortodoxa ”Sf. Paraschiva” Slimnic va gazdui o conferinta sustinuta de parintele Ioan Cojanu, staretul Manastirii ”Sf. Ioan Botezatorul” Alba-Iulia, un concert al unui cor de preoti din Sibiu si unul al Coralei ”Ghe. Soima” a Protopopiatului Ortodox Roman Medias.

Acestora le vor urma o sceneta dedicata Marii Uniri de catre elevi ai clasei a IV-a ai Scolii Gimnaziale Slimnic si un program artistic sustinut de Grupul vocal de copii ”Dor Zarandean” din comuna Baita, jud. Hunedoara. La initiativa parintelui protopop Ovidiu Ioan Gaban, incepand cu acest an, manifestarile desfasurate sub genericul ”Zilele Culturii Ortodoxe” vor fi gazduita de parohii din mediul rural de pe cuprinsul Protopopiatului Ortodox Roman Medias. A fost, in 28 octombrie a.c., la Micasasa, urmand ca, duminica, 4 noiembrie a.c., un eveniment cultural similar sa se desfasoare la Slimnic.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.