Zilele Culturii Maghiare din judetul Sibiu, editia a XIX-a

Sambata, 14 octombrie, se da startul la seria evenimentelor dedicate Zilelor Culturii Maghiare din judetul Sibiu, editia 2017.  

Festivitatile vor dura trei saptamani, de aceasta data in patru locuri diferite, unde locuitorii regiunii sunt asteptati cu  programe variate. In Dumbraveni si Sibiu, vor urca pe scena, cu programul artistic intitulat ”A táncoló topánka” (Pantofiorul dansator), Ansamblul de dansuri populare ”Gyöngyvirág” din Medias, dar si in Smig rolul principal il va avea pastrarea traditiilor.

In Medias, seria de evenimente din acest an ia startul prin expozitia socio-fotografica: ”Mediasul si imprejurimile”, deschisa in Turnul Pietrarilor.

Pe 20 octombrie, vineri, trupa ”Lilliput”, a Teatrului ”Szigligeti” din Oradea, va prezenta piesa de papusi ”Moha és Páfrány”, in sala Traube, dedicata exclusiv copiilor din clasele primare si din gradinite. De la ora 19, trupa ”Szigligeti” ii asteapta pe cei interesati la spectacolul de gala, de proza si muzica, dedicata aniversarii a 200 de ani de la nasterea marelui poet maghiar Arany János, intitulat ”Honnan és hova” (De unde si incotro), care ofera o imagine de ansamblu asupra vietii marelui poet, creand iluzia ca el traieste si azi printre noi.

Pe 21 octombrie, sambata, de la ora 10:00, invitam toti iubitorii de drumetii la o mica excursie, la vizitarea bisericilor medievale din localitatile aflate la numai cativa kilometri de Medias, la Darlos si la Atel, pentru a se delecta cu frescele ramase din timpul regelui maghiar Sf. Ladislau I. Cei care isi doresc sa petreaca timpul liber prin sport pot participa la un concurs de tenis de masa, in sala de tenis de masa a Romgaz, de la ora 11:00.

Ziua de sambata se va incheia cu Balul Strugurilor, organizat in sala de festivitati de la Automecanica. Balul va fi deschis de ansamblul de dansuri populare ”Gyöngyvirág” din Medias, buna dispozitie va fi asigurata de DJ Pici si de Ansamblul de muzica lautareasca din Ceaus.

Pe 22 octombrie, duminica, de la ora 10:00, ii asteptam pe medieseni la slujba festiva si la depunerea de coroane de flori in memoria martirilor cazuti in revolutia din 1956.

In Medias, seria de programe dedicate Zilelor Culturii Maghiare din judetul Sibiu se va incheia cu recitalul individual al lui Földes László Hobo, duminica seara, de la ora 18:00, in Sala festiva a Casei Schuller.

”Prin organizarea acestei serii de evenimente dorim sa accentuam importanta pastrarii traditiilor si a mostenirii culturale maghiare, invitand si pe aceasta cale pe dragii nostri cititori la cea de a XIX-a editie a Zilelor Culturii Maghiare din judetul Sibiu”, spun organizatorii.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.