Weekend Brâncuși la Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organizează în acest sfârșit de săptămână, 19-20 februarie a.c., între orele 11-15,  evenimentul ,,Weekendul Brâncuși”. La împlinirea a 146 de ani de la nașterea Maestrului Constantin Brâncuși, Muzeul ASTRA reliefează acest moment printr-o călătorie specială în lumea satului tradițional din zona Olteniei de Nord, prezent aici cu monumente și obiecte de patrimoniu.

În cele două zile dedicate sculptorului Constantin Brâncuși, vor fi organizate ghidaje tematice în gospodăriile din  Bălănești, Târgu-Cărbunești, Musculești-Petrești, Croici-Mătăsari, Stolojani, crama viticolă din Bălănești, crama pomicolă din Polovragi și povarna din Sârbești, monumente expuse în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Muzeografii vor oferi vizitatorilor informații despre arta, tradițiile gorjene, dar și despre  viața și opera sculptorului român. De asemenea, meșterul Andrei Buda va pune în scenă un atelier de sculptură la Gospodăria din Târgu-Cărbunești, între orele 11-15, în care toți cei interesați vor avea ocazia să realizeze sculpturi din lemn (în miniatură), inspirate din opera Maestrului Brâncuși.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.