Volum aniversar FDGR Mediaș 30 de ani

În acest an Forumul Democrat al Germanilor din Mediaș aniversează 30 de ani de la înființare, ocazie cu care s-a realizat un volum aniverar.

“În anul 2020 Forumul Democrat al Germanilor din Mediaș aniversează 30 de ani de la înființarea sa. În acești ani FDGM a desfășurat o intensă activitate pusă în slujba promovării și punerii în valoare a tradițiilor istorice și a realizărilor minorității germane. Totodată FDGM a promovat cunoașterea reciprocă și apropierea între toate comunitățile etnice și religioase care au conviețuit în bună înțelegere pe aceste meleaguri. Astfel, din anul 2002 am organizat la un interval de trei ani „Întâlnirea medieșenilor”, la care au participat mulți medieșeni, indiferent de apartenență etnică sau de confesiune. FDGM a colaborat activ cu numeroși parteneri din Mediaș, din țară și din străinătate, cum o dovedesc programele manifestărilor organizate pe parcursul acestor ani. Menționăm aici doar câțiva dintre partenerii noștri: Guvernul României, Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Asociația Istoricilor din Mediaș, Comunitatea Locului Natal, Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth”, Școala Gimnazială „Hermann Oberth”, Asociațâia Culturală „Mediașul Nostru”.

Forumul Democrat al Germanilor din Mediaș și partenerii săi intenționează să marcheze această aniversare importantă prin editarea unui volum foto, realizarea unei expoziții omagiale, a unui plic filatelic, a unei insigne omagiale. Volumul va ilustra, grupat pe categorii, activitățile mai importante organizate în decursul celor 30 de ani de existență a FDGM. Volumul va fi coordonat de către Ladislau Ciocan, Helmuth Knall și Werner Müller.

Scopul manifestărilor este acela de a scoate în evidență contribuția organizației noastre la menținerea tradiției istorice locale, la dezvoltarea durabilă a comunității locale”, spune Helmuth Knall.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.