Vernisajul expozitiei ”Teracota, mon amour!” (video)

Timp de o luna de zile mediesenii pot vedea expozitia ”Teracota, mon amour!” la Muzeul Municipal Medias.  Este prima oara cand cahlele sunt expuse in orasul care le-a dat nastere. In Medias, gazda expozitiei este Muzeul Municipal Medias – Strada Mihai Viteazul 46. Alaturi de piesele ceramice, ”Teracota, mon amour!” expune si o soba mobila cu cahle pictate, lipita cu pamant galben si montata de unul dintre sobarii de la Teracota. Mai jos poti vedea vernisajul expozitiei.

Dupa vernisaj am stat de vorba cu George Radu, managerul Teracota Medias.

Fabrica de teracota din Medias a fost infiintata in anul 1906 si avea 25 de muncitori. Dupa 110 ani, fabrica are aproximativ acelasi numar de angajati si produce cahle manuale folosind aceleasi tehnici si materiale ca in 1906. Fiecare cahla este turnata, finisata, glazurata si pictata manual. In arhiva fabricii este adunata o colectie ampla de cahle si mulaje de cahle transilvanene, inclusiv reproduceri dupa sobe rare de la Muzeul Astra din Sibiu.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.