Testarea mijloacelor de alarmare din Medias

Miercuri, 6 martie 2019, in municipiul Medias se va desfasura din nou actiunea denumita generic „Miercurea sirenelor”, activitate care are loc, incepand din luna august 2017, in prima zi de miercuri a fiecarei luni, pentru testarea mijloacelor tehnice existente la nivel national si pentru imbunatatirea timpului de reactie a autoritatilor in situatii speciale de urgenta. Actiunea se desfasoara in toata tara, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Exercitiul de alarmare are loc intre orele 10:00 – 11:00. In acest interval, sirenele suna 4 minute, 2 minute unul din semnalele alarma la dezastre (cinci sunete), prealarma aeriana (trei sunete) si alarma aeriana (15 sunete), urmate apoi de sunetul de incetare (un sunet continuu de 2 minute).

Tipul de semnal introdus se stabileste de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Cele mai des intâlnite situatii in care este alarmata populatia prin intermediul sirenelor electrice si electronice sunt inundatiile, semnalând iminenta producerii unor viituri care sa puna in pericol viata persoanelor.

Sirenele Municipiului Medias sunt cuprinse intr-un sistem integrat, intr-un arbore ierarhic: municipiu, ISU Sibiu, IGSU.

In Medias sunt 8 sirene electronice si 5 electrice, toate cuprinse intr-un sistem de actionare centralizat, mai putin sirena electrica aflata in proprietatea SC Armax Gaz SA.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.