Scoala de-Acasa ajunge, pentru prima data, la Medias.

Lucrarile tinerilor rezidenti – arta vizuala si filme – sunt gazduite de Muzeul Gazelor Naturale din Medias (Soseaua Sibiului, nr.5). Expozitia este deschisa in perioada 30 septembrie – 20 octombrie si poate fi vizitata de luni pana vineri intre orele 9.00 – 15.00.

Scoala de-Acasa considera orasele Medias si Sighisoara ca fiind poli de dezvoltare ai microregiunii, locul unde se prezinta, cu ce au mai bun, satele din jur.

Asa ca prima iesire a Scolii in microregiune este la Medias, un oras de care Hundorf este legat prin traditie si prin multiplele legaturi care s-au stabilit de-a lungul timpului: multi oameni ”de loc” din Viisoara locuiesc la Medias, orasul este locul cel mai apropiat unde gasesti ”de toate” si, mai presus de orice, Medias pastreaza aerul ”domnesc” al burgului medieval.

Prezenta Scolii de-Acasa vine sa semnalizeze nevoia de continuare si intarire a relatiilor in aceasta microregiune, considerand ca atata timp cat suntem impreuna si ne sprijinim unii pe altii – noi intre noi, mai intai – traditia sanatoasa merge mai departe.

Scoala de-Acasa este un proiect de rezidente artistice si intalniri formatoare care are loc an de an in localitatea Viisoara, judetul Mures, fiind destinat tinerilor artisti vizuali, regizori, scriitori, antropologi.

„In anul 2019 proiectul a ajuns la editia a III-a. Rezisdentele artistice au avut loc in perioada iunie – august, cu participarea a 14 tineri artisti selectati dupa inscriere. Rezidenti s-au intors Acasa la sfarsitul lunii august / inceputul lunii septembrie pentru Colonia artistilor. Luni, 30 septembrie, ora 13.30 are loc prezentarea Scolii de-Acasa la care va asteptam cu drag !”, spun organizatorii.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.